Μαλακά μπισκότα μήλου


Πολύ μαλακά, νόστιμα μπισκότα μήλου με έντονη γεύση μήλου και άρωμα βανίλιας.
Παρασκευάζεται πολύ εύκολα και γρήγορα από διαθέσιμα προϊόντα.
Πολύ νόστιμο με κρύο γάλα, τσάι ή καφέ. Από τη δεδομένη ποσότητα υλικών παίρνετε 18-20 μπισκότα. Προσεκτικά! Τόσο νόστιμο που μπορείτε να το φάτε σε 10 λεπτά

Υλικά:

Βούτυρο (μαλακωμένο, όχι λιωμένο) – 60 γρ
Ζάχαρη – 3 κουταλιές της σούπας.
Βανιλίνη – 1/3 πακέτο.
Αυγό κοτόπουλου Medium – 1 τεμ.
Αλεύρι – 130 g
Μπέικιν πάουντερ (ανακατεύουμε με αλεύρι) – 0,5 κουτ.γλ
Μήλο (ξεφλουδισμένο) – 2 τεμ.

Εκτέλεση:

Ας ετοιμάσουμε τα μήλα. Πλένουμε 2 μέτρια ή μεγάλα μήλα, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Σας συμβουλεύω να πάρετε μήλα που είναι γλυκόξινα και σφιχτά, τότε θα έχουν καλύτερη γεύση και δεν θα γίνουν χυλός.
Αλέστε το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη (ή τη ζάχαρη βανίλιας) σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέστε 1 αυγό και επίσης αλέστε μέχρι να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ

Θα πρέπει να έχετε μια ζύμη σαν κέικ, μόνο πιο πηχτή.
Προσθέστε τα μήλα στη ζύμη και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι
Με βρεγμένα χέρια, πλάθετε μπισκότα (περίπου μισή κουταλιά της σούπας ζύμη) και τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό
χαρτι (δεν χρειάζεται να το αλείψετε) ή λαδόκολλα με φυτικό λάδι. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα
από πάνω.

Η θερμοκρασία του φούρνου του καθενός είναι διαφορετική, γι’ αυτό καθοδηγηθείτε μόνοι σας.
Η πάνω αντίσταση μου θερμαίνεται λιγότερο, γι’ αυτό έψησα στο πάνω επίπεδο στους 200 βαθμούς.
Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σερβίρετε με κρύο γάλα, τσάι, καφέ!

Кухня народов Мира

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σοκολατένια μπισκότα γεμιστά με κρέμα 

Υλικά:

Μπισκότα:
280 γρ αλεύρι
45 γρ κακάο σε σκόνη
1 κουτ. σόδα (4 γρ.)
μια πρέζα αλάτι
200 γρ μαυρη ζάχαρη
60 ml γάλα
60 γρ ξινόκρεμα ή γιαουρτι πλήρες
120 ml φυτικό λάδι
1 αυγό
2 κουτ. ζάχαρη βανίλιας
100 ml ζεστό νερό + 1 κουτ. καφές

Κρέμα:
400 γρ τυρί κρέμα
100 γρ κρέμα γάλακτος 33-35%
70 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ολα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Ανακατεύουμε αλεύρι κακάο, σόδα και αλάτι και αφήνω στην άκρη
Ανακατεύω το γάλα με το γιαουρτι και αφήνω στην άκρη
Σε ένα μεγάλο μπολ, σπασε το αυγό, προσθέστε ζάχαρη, ζάχαρη βανίλια, ρίξτε το μείγμα γάλακτος με το γιαουρτι, βούτυρο λιωμένο, ανακατεύουμε με ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν
Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά, ανακατεύουμε πρώτα με μια σπάτουλα και μετα με ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν

Βάζουμε 100 ml νερό να βράσουν , προσθέστε καφέ και ανακατέψτε τον καφέ
Τώρα ρίξτε το μειγμα καφέ στη ζύμη σε 2-3 προσθήκες και να ανακατέψετε στην ελάχιστη ταχύτητα, η ζύμη είναι έτοιμη και αφήστε την να καθίσει για 15 λεπτά


Βάζω τη ζύμη σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος με τη μορφή στρογγυλών κέικ σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο, για κάθε κέικ χρησιμοποιώ μια κουταλιά της σούπας ζύμη, μπορείτε να κάνετε μικρότερα κέικ, αυτά θα γίνουν μεγαλύτερα.


Αυτό είναι προαιρετικό , όπως θέλετε, μεταφέρετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και στους 190° 10-12 λεπτά

Πριν τα φτιαξετε τα μπισκότα θα πρέπει να κρυώσουν τελείως εσείς.
Όταν κρυώσουν, παιρνω δύο-δυο κομμάτια τη φορά, διαλέγοντας αυτά που είναι κατάλληλα και ομοια σε σχήμα και μέγεθος.

Τώρα φτιαξτε την κρέμα για αυτό 400γρ τυρι κρέμα 100 γρ κρέμα γάλακτος καλά παγωμένη και
70 γρ. ζάχαρη άχνη, Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ με το μίξερ, πρώτα στην ελάχιστη ταχύτητα, την αυξάνουμε σταδιακά, η κρέμα πρέπει να είναι ομοιογενής, λεία και να κρατάει καλά το σχήμα της


Τοποθετούμε την κρεμα σε σακουλα ζαχαροπλαστικής με αστερι στόμιο και γεμιζουμε τα μπισκότα ενδιάμεσα, βάζουμε στο ψυγείο να μουλιάσουν για λίγες ώρες ή όλη τη
νύχτα

Καλή απόλαυση

Рецепты Шобутинской Ольги

Προηγούμενο άρθροΑρωματικές πατάτες στον ατμό με λεμόνι και μυρωδικά
Επόμενο άρθροΤέλεια σοκολατένια μπισκότα, εξαιρετικά απαλά και αφράτα! Γεμιστά με κρέμα