Κρέμα Καραμέλας με κρουασάν

Απαραίτητα προϊόντα:

1 λίτρο φρέσκο ​​γάλα
6 αυγά
2 τεμ. βανίλια
2 κσ ζάχαρη
4-5 τεμ. κρουασάν με σοκολάτα

για καραμέλα:
200 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα των αυγών, προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 10 λεπτά.Στη συνέχεια καραμελώνουμε τη ζάχαρη και κόβουμε τα κρουασάν σε κύκλους.
Αφού καραμελώσουμε τη ζάχαρη, την αδειάζουμε στον πάτο ενός κατάλληλου ταψιού, απλώνουμε τα κρουασάν πάνω από την καραμέλα και τα περιχύνουμε με το μείγμα του γάλακτος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροKέικ από το τετράδιο της μαμάς μου, εύκολο και πολύ νόστιμο!
Επόμενο άρθροCheesecake φράουλα με επικάλυψη σοκολάτας με κρούστα Oreo