Δείτε Επίσης: Ανατολίτικο Γλυκό με σιρόπι καραμέλας | Γλυκό με σοκολάτα και καραμέλα…ακαταμάχητη γεύση

Κρέμα μήλου με Καραμέλα

Συστατικά:

– 2 μεσαία μήλα κομμένα σε χοντρες φέτες
– 3 κουταλιές σουπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
– 10 κουταλιές κορν φλαουρ
– 1 λίτρο πλήρους γάλακτος
– 1/2 φλιτζάνι νερό

Για την καραμέλα
– 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 45 γραμμάρια βουτύρου

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα 3/4 του γάλακτος ,ζάχαρη, κορν φλαουρ, αλευρι, και το μήλο και χτυπάμε για ένα λεπτό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και το υπόλοιπο γάλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για να πήξει σε κρέμα.
Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη κατεβάζουμε από την φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ την αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά ενώ την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη να εφάπτεται της κρέμας και μετά την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για την καραμέλα

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνει υγρή καραμέλα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Διαλύουμε το κορν φλαουρ σε μισό ποτήρι νερό και το ρίχνουμε μέσα στην καραμέλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία παχιά καραμέλα

Βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα και αδειάζουμε και στρώνουμε από πάνω την καραμέλα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Δείτε Επίσης: Ανατολίτικο Γλυκό με σιρόπι καραμέλας | Γλυκό με σοκολάτα και καραμέλα…ακαταμάχητη γεύση

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΓαρίδες με Πέννες & Σπανάκι
Επόμενο άρθροΠατάτες στο Τηγάνι με Κρεμμύδια: Ένα Πιάτο Γεμάτο Αρώματα και Γεύσεις