Κρέμα με γλυκό κεράσι ή και με φρέσκα κεράσια 🍒🍒🍒

Η Συνταγή είναι της κας Despo Ermogenous

Υλικά

3/4 του πακέτου σαβαγιαρ
λίγο γάλα για να μουσκέψουμε τα σαβαγιαρ
1 ανθος αραβοσίτου στιγμης με γεύση καραμέλα 62γρ.που χτυπάμε με1.3/4 γάλα
Ή
1 φρέσκα κρέμα γάλακτος ή φυτικη 35% χτυπημένη σε σαντιγί μαζί με 2 κγ. ζάχαρη άχνη.
λίγα αμύγδαλα σπασμένα
νιφάδες σοκολάτας
κεράσι γλυκό και φρέσκα κεράσια (αν έχουμε)
σιρόπι κεράσι 🍒🍒

Κρέμα
6 ποτ. γάλα
6 κσ.κορν φλάουρ
7 κσ.ζαχαρη
1 βανίλια
1 αυγό και 1 κρόκο
λίγο ξύσμα λεμονιού
Στο τέλος 2 κσ.βούτυρο Spry(φυτικό βούτυρο)
Για πυρεξ 23cm και βάθος 10cm ή στρογγυλό 27cm και βάθος 8cm.

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα σαβαγιαρ και βάζουμε μια στρώση, τους βάζουμε λίγο σιρόπι κεράσι, αμύγδαλα σπασμένα και κεράσι γλυκό ή φρέσκα κεράσια
Περιχύνουμε την μισή κρέμα. Μετά πάλι σαβαγιαρ, σιρόπι κεράσι, αμύγδαλα σπασμένα και κεράσια. Την υπόλοιπη κρέμα.

Χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου στιγμης με γεύση καραμέλα με 1.3/4φλιτζ. τσαγιού (350ml)γάλα.Την απλώνουμε πάνω από την άλλη κρέμα.Τέλος τις νιφάδες σοκολάτας, σιρόπι καραμέλας και γλυκό κεράσι ή φρέσκα κεράσια. 🍒🍒🍒
Είναι πάρα πολύ ωραία και εύκολη.

Καλή επιτυχία!!!🍒

Η Συνταγή είναι της κας Despo Ermogenous

Προηγούμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού βερίκοκο.
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακές μελιτζάνες με ντομάτα και ρεβύθια στο φούρνο