Κρέμα χυμού Σταφιλιού

Η συνταγή είναι εξαιρετικά εύκολη και με λίγα προϊόντα, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ένα γλυκό με μοναδική γεύση και αξέχαστο άρωμα.
Μου άρεσε τόσο πολύ που το έβγαλα χυμό και το πάγωσα για να το φτιάξω όταν τελειώσουν τα παιδιά.

Και έτσι χρειάζεστε:

Περίπου 1 κιλό μαύρου σταφυλιού.
3 κουπες νερό
1 κουπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
4 κ.σ. κορν φλαουερ
2 κσ αμυλο σίτου.
*Μην υποκαθιστάτε το κορν φαλουερ με κατι άλλο. Αυτό είναι που κάνει το γλυκό μοναδικό.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σταφύλια και το νερό. Βράζουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά μέχρι να βρασουν οι ρογες.
Τρίβουμε τα σταφύλια σε τρυπητό (μεγάλο σουρωτήρι) με την πίσω πλευρά της κουτάλας.
Γλυκαινουμε με περίπου 1 κουπα ζάχαρη ή κατά βούληση και αφήστε το να βράσει για άλλα 10 λεπτά να πήξει ελαφρά.

Στον ήδη ζεσταμένο και στραγγισμένο χυμό σταφυλιού προσθέτουμε 4 κ.σ. κορν φλάουρ + 2 κ.σ. άμυλο αραιωμένο με νερό.
Βάζουμε πάλι στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σαν πουτίγκα και αδειάζουμε σε κατάλληλα μπολ.
Αφού μείνει για λίγες ώρες ή μια νύχτα στο ψυγείο, το γλυκό είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Δεν είναι! τίποτα περίπλοκο, αλλά εξαιρετικά νόστιμο.
*Προφανώς δεν έβαλα πολλές γεμάτες κουταλιές καλαμποκάλευρο και η κρέμα δεν έπηξε αρκετά, οπότε πρόσθεσα και ζελατίνη, προηγουμένως λιωμένη σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε λουτρό νερού, στην ελαφρώς κρύα κρέμα.
Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτή είναι μια καλή επιλογή. Το αποτέλεσμα ήταν μια κρέμα με πολύ απαλή δομή και μειωμένη ποσότητα υδατανθράκων.

Αν πάρετε και μια πιο αραιή κρέμα, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ποσότητα αμύλου ή κορν φλάουρ.
Υπάρχει μια επιλογή στην οποία μπορείτε να προσθέσετε και χοντροαλεσμένους ξηρούς καρπούς – αμύγδαλα, φουντούκια ή καρύδια.

ΠΗΓΗТеФтерче с рецепти
Προηγούμενο άρθροΠάστα ταψιού καραμέλα…σκέτη απόλαυση!!!😋😋
Επόμενο άρθροΣάμαλι Πολίτικο…μια απλή και ωραία συνταγη