Κροθοπιτα με κοτόπουλο

Υλικά:

2 κιλά κρέας ( γίδινο ή πρόβειο ) ή ένα μεγάλο κοτόπουλο
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού μαυροπίπερο
300 γρ. λάδι
1 κιλό ρύζι

Για το φύλλο:
μισό κιλό αλεύρι
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουτάλι της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
100 γρ. νισεστέ ή κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε στην κατσαρόλα.Ρίχνουμε το λάδι, τρίβουμε χοντροκομμένα τα κρεμμύδια, το αλάτι,το πιπέρι και τα καβουρδίζουμε για αρκετή ώρα. Έπειτα ρίχνουμενερό και το αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά.Μέχρι να βράσει τοκρέας, ζυμώνουμε μαζί ,όλα τα υλικά για το φύλλο. Χωρίζουμε σε2 μέρη τη ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο.

Βάζουμε τα φύλλα σελαδωμένο ταψί και τα λαδώνουμε και αυτά.Πλένουμε το ρύζι , το στραγγίζουμε, ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδικαι το μαυροπίπερο. Το απλώνουμε πάνω στο φύλλο που είναιστρωμένο στο ταψί.Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας σε κομμάτια γύρω-γύρω από τοταψί χωρίς να υπάρχει κενό. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τααπλώνουμε πάνω από το κρέας. Έπειτα με μια κουτάλα ρίχνουμετο ζουμί από το κρέας σιγά-σιγά για να μην τρυπήσει το φύλλοκαι το χαλάσει.Ψήνουμε την κροθόπιτα για περίπου 1 ώρα στους 200 c.

Καλη Επιτυχία

Η Φωτο ειναι της κας Κατερίνα Διαμάντη

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με πατάτες και σάλτσα στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με μέλι και αμύγδαλο