Το Κρύο Κέικ Φουντουκιού Συνταγή είναι ένα φανταστικό , δροσερό επιδόρπιο για τους λάτρεις του φουντουκιού και όχι μόνο! Συνδυάζει μια τραγανή βάση από σαβουαγιάρ και Nutella με μια εξαιρετικά κρεμώδη και βελούδινη κρέμα από Mascarpone και κρέμα φουντουκιού . Είναι πανεύκολο στην εκτέλεση και χρειάζεται μόνο λίγο χρόνο στο ψυγείο για να δέσει. Δοκιμάστε το!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά

Για τη Βάση:

  • 200 γρ. – Σαβουαγιάρ
  • 50 γρ. – Nutella
  • 50 ml – Κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. – Φουντούκια (ψιλοκομμένα)

Για την Κρέμα:

  • 250 γρ. – Mascarpone (τυρί)
  • 250 γρ. – Κρέμα φουντουκιού (πραλίνα φουντουκιού)
  • 250 ml – Κρέμα γάλακτος (πλήρης)
  • 70 γρ. – Ζάχαρη άχνη

Για την Διακόσμηση:

  • Ανάλογα – Φουντούκια (τριμμένα, καβουρντισμένα)

Εκτέλεση

Α. Ετοιμασία Βάσης:

1. Άλεσμα: Σπάμε τα σαβουαγιάρ με τα χέρια και τα ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ (ή μούλτι). Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια .

2. Μίξη: Τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη . Ρίχνουμε έπειτα τη νουτέλλα και την κρέμα γάλακτος (λίγο-λίγο). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3. Φόρμα: Βάζουμε το μείγμα σε μια μικρή φόρμα 24 εκ. που ανοίγει απ’ το πλάι και της οποίας έχουμε καλύψει τα τοιχώματα με αντικολλητικό χαρτί .

4. Στρώσιμο: Πιέζουμε το μείγμα μας πολύ καλά στον πάτο της φόρμας με ένα κουτάλι και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα μας.

Β. Ετοιμασία Κρέμας:

1. Mascarpone: Χτυπάμε με το μίξερ το τυρί Mascarpone με τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψει .

2. Προσθήκη: Ρίχνουμε την κρέμα φουντουκιού (πραλίνα) και την κρέμα γάλακτος .

3. Ομογενοποίηση: Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και να γίνει βελούδινο .

Γ. Ψύξη & Σερβίρισμα:

1. Συναρμολόγηση: Ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα, πάνω από την παγωμένη βάση.

2. Ψύξη: Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει για 2 ώρες (ή μέχρι να σταθεροποιηθεί).

3. Σερβίρισμα: Ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με τριμμένα καβουρντισμένα φουντούκια γύρω-γύρω και από πάνω.


Χρόνοι Παρασκευής

Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Ψύξης: Τουλάχιστον 2 ώρες

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά


Χρήσιμα Tips

Μυστικά για Φανταστικό Κρύο Κέικ Φουντουκιού

Φόρμα: Χρησιμοποιήστε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο (ή δαχτυλίδι) και καλύψτε τα τοιχώματα με αντικολλητικό χαρτί (ή ασετόν) για εύκολο και άψογο ξεφορμάρισμα .

Κρέμα Γάλακτος: Φροντίστε η κρέμα γάλακτος (για την κρέμα) να είναι παγωμένη για να χτυπηθεί σωστά με το Mascarpone και να δώσει όγκο και αφράτη υφή στο γλυκό.

Φουντούκια: Για καλύτερο άρωμα και γεύση, καβουρντίστε τα φουντούκια (για τη βάση και τη διακόσμηση) σε ένα τηγάνι ή στο φούρνο για λίγα λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Εναλλακτική Βάση: Αν δεν έχετε σαβουαγιάρ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπερ αλεσμένα με λιωμένο βούτυρο (περίπου 100γρ.) αντί για Nutella/κρέμα γάλακτος.


 

Σχετικές Συνταγές (Internal Links)

Μους Σοκολάτας με Φουντούκι

Τυραμισού με Mascarpone

Γλυκό Ψυγείου με Μπανάνες και Καραμέλα


Subscribe to recipe’s youtube channel here