Το Κρύο Κέικ Φουντουκιού Συνταγή είναι ένα φανταστικό , δροσερό επιδόρπιο για τους λάτρεις του φουντουκιού και όχι μόνο! Συνδυάζει μια τραγανή βάση από σαβουαγιάρ και Nutella με μια εξαιρετικά κρεμώδη και βελούδινη κρέμα από Mascarpone και κρέμα φουντουκιού . Είναι πανεύκολο στην εκτέλεση και χρειάζεται μόνο λίγο χρόνο στο ψυγείο για να δέσει. Δοκιμάστε το!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά
Για τη Βάση:
- 200 γρ. – Σαβουαγιάρ
- 50 γρ. – Nutella
- 50 ml – Κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. – Φουντούκια (ψιλοκομμένα)
Για την Κρέμα:
- 250 γρ. – Mascarpone (τυρί)
- 250 γρ. – Κρέμα φουντουκιού (πραλίνα φουντουκιού)
- 250 ml – Κρέμα γάλακτος (πλήρης)
- 70 γρ. – Ζάχαρη άχνη
Για την Διακόσμηση:
- Ανάλογα – Φουντούκια (τριμμένα, καβουρντισμένα)
Εκτέλεση
Α. Ετοιμασία Βάσης:
1. Άλεσμα: Σπάμε τα σαβουαγιάρ με τα χέρια και τα ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ (ή μούλτι). Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια .
2. Μίξη: Τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη . Ρίχνουμε έπειτα τη νουτέλλα και την κρέμα γάλακτος (λίγο-λίγο). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Φόρμα: Βάζουμε το μείγμα σε μια μικρή φόρμα 24 εκ. που ανοίγει απ’ το πλάι και της οποίας έχουμε καλύψει τα τοιχώματα με αντικολλητικό χαρτί .
4. Στρώσιμο: Πιέζουμε το μείγμα μας πολύ καλά στον πάτο της φόρμας με ένα κουτάλι και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα μας.
Β. Ετοιμασία Κρέμας:
1. Mascarpone: Χτυπάμε με το μίξερ το τυρί Mascarpone με τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψει .
2. Προσθήκη: Ρίχνουμε την κρέμα φουντουκιού (πραλίνα) και την κρέμα γάλακτος .
3. Ομογενοποίηση: Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και να γίνει βελούδινο .
Γ. Ψύξη & Σερβίρισμα:
1. Συναρμολόγηση: Ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα, πάνω από την παγωμένη βάση.
2. Ψύξη: Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει για 2 ώρες (ή μέχρι να σταθεροποιηθεί).
3. Σερβίρισμα: Ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με τριμμένα καβουρντισμένα φουντούκια γύρω-γύρω και από πάνω.
Χρόνοι Παρασκευής
Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψύξης: Τουλάχιστον 2 ώρες
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά
Χρήσιμα Tips
Μυστικά για Φανταστικό Κρύο Κέικ Φουντουκιού
Φόρμα: Χρησιμοποιήστε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο (ή δαχτυλίδι) και καλύψτε τα τοιχώματα με αντικολλητικό χαρτί (ή ασετόν) για εύκολο και άψογο ξεφορμάρισμα .
Κρέμα Γάλακτος: Φροντίστε η κρέμα γάλακτος (για την κρέμα) να είναι παγωμένη για να χτυπηθεί σωστά με το Mascarpone και να δώσει όγκο και αφράτη υφή στο γλυκό.
Φουντούκια: Για καλύτερο άρωμα και γεύση, καβουρντίστε τα φουντούκια (για τη βάση και τη διακόσμηση) σε ένα τηγάνι ή στο φούρνο για λίγα λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Εναλλακτική Βάση: Αν δεν έχετε σαβουαγιάρ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπερ αλεσμένα με λιωμένο βούτυρο (περίπου 100γρ.) αντί για Nutella/κρέμα γάλακτος.
Σχετικές Συνταγές (Internal Links)
Γλυκό Ψυγείου με Μπανάνες και Καραμέλα
Subscribe to recipe’s youtube channel here











