Κρύο Κέικ Φουντουκιού

Υλικά

για την βάση

200 γρ. σαβουαριάρ
50 γρ. Nutella
50 ml κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ψιλοκομμένα φουντούκια

για την κρέμα

250 γρ. Mascarpone
250 γρ. κρέμα φουντουκιού
250 ml κρέμα γάλακτος
70 γρ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε τα σαβουαγιάρ με τα χέρια και τα ρίχνουμε μέσα στο μλεντερ.Προσθέτουμε τα φουντούκια.
Τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε έπειτα τη νουτέλλα και την κρέμα γάλακτος λίγο λίγο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα μας σε μια μικρή φόρμα 24 εκ. αυτή που ανοίγει απ το πλάι και της
οποίας έχουμε καλύψει τα τοιχώματα με αντικολλητικό χαρτί.
Πιέζουμε το μείγμα μας πολύ καλά στον πάτο της φόρμας μ ένα κουτάλι.


Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα μας.
Χτυπάμε με το μίξερ το τυρί Μασκαρπόνε με την ζάχαρη άχνη να αφρατέψει. Ρίχνουμε την
κρέμα φουντουκιού και την κρέμα γάλακτος.


Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Το ρίχνουμε στη φόρμα μας.

Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει για 2 ώρες.
Ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με τριμμένα καβουρντισμένα φουντούκια γύρω γύρω


και απο πάνω.
Γίνεται φανταστικό!!!!!!!
Ενα δροσερό επιδόρπιο για τους λάτρεις του φουντουκιού και όχι μόνο!!!!!!!
Δοκιμάστε το!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε ένα πολύ εύκολο και νόστιμο σπιτικό Χριστουγεννιάτικο κορμό
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια κοκκινιστά με τηγανιτές πατάτες…το φαγητό που δε το ξεχνάμε