Κυπριακές Φλαούνες

Υλικά

23 μερίδες

  1. Για τη ζυμη:
  2. 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  3. 2 κιλά αλεύρι χωριάτικο
  4. 3/4 ποτηριού λάδι
  5. 3 αυγά
  6. 1 1/2 ποτήρι γάλα
  7. 1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  8. 1/2 πακέτο ζάχαρη
  9. 1-1 1/2 ποτήρι νερό
  10. Λίγο αλάτι
  11. 3 κουτ.γλυκού baking powder
  12. 1/2 κ.γ. κανέλα αλεσμένη
  13. 1/2 κ.γ. μαστίχα αλεσμένη
  14. 1/2 κ.γ. μεχλέπι αλεσμένο
  15. Σουσάμι (για το άλειμμα)
  16. 3 αυγά (για άλειμμα)
  17. Για τη γέμιση:
  18. 1 1/2 κιλό ανθότυρο
  19. 1 χαλούμι
  20. 1 ποτήρι σιμιγδάλι
  21. 10-12 αυγά
  22. 1/2 δεσμη δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  23. Λίγο αλάτι
  24. Λίγο ζάχαρη
  25. Λίγο μεχλέπι-μαστίχα
  26. 3 1/2 κ.γ. baking powder
  27. Σταφιδάκια Ξάνθης (προαιρετικά)
  28. Το τυρί μπορεί να αντικατασταθεί με λαδοτύρι Μυτιλήνης
  29. Εκτέλεση

    1. Πρωτα ετοιμαζουμε τα τυρια μας.τα αλεθουμε και προσθετουμε λιγο αλατι λιγο ζαχαρη τα αυγα και το σιμιγδαλι.τα υπολοιπα υλικα της γεμισης τα βαζουμε λιγο πριν ξεκινησουμε να φτιαχνουμε τις φλαουνες. Τα τυριά καλυτερα να γίνουν απο βραδις η νωρις το πρωι για να τραβηξουν τα υγρα απο τα αυγα μας τα τυρια και το σιμιγδαλι.

       Μετα ετοιμαζουμε τη ζυμη. Ανακατευουμε ολα τα στερεα υλικα μαζι.ανοιγουμε μια μικρη λακουβα στη μεση και προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα. ζυμωνουμε και αφηνουμε να ξεκουραστη η ζυμη μας.

       Σε αλευρωμενο παγκο εργασιας ανοιγουμε στρογγυλες πιτουλες περιπου 20εκ η μια.βαζουμε μια μεγαλη κουταλια γεμισης στη μεση.και κλεινουμε σαν φακελο.παταμε τις ακρες με πιρουνι.σε ενα μπολ κτυπαμε 3 αυγα μαζι με το σουσαμι και αλειφουμε απο πανω.ψηνουμε στους 170 πανω κατω γυρω στα 40 λεπτα η μεχρι να κοκκινισουν (σε ταψί με λαδόκολλα).
       
    2. Καλη Επιτυχια!!!!

Προηγούμενο άρθροΑπλό Παντεσπάνι Λευκό
Επόμενο άρθροΓεμιστές μελιτζάνες.