Τα Κωκάκια μπουκίτσες είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την παιχνιδιάρικη εμφάνιση με την υπέροχη γεύση. Η διαδικασία είναι λίγο πιο απαιτητική, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Η επιτυχία τους βρίσκεται στην ισορροπία των τριών υλικών: του σιροπιασμένου σαβαγιάρ, της σοκολατένιας γκανάς και της πλούσιας κρέμας.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κωκάκια μπουκίτσες

Τα Κωκάκια μπουκίτσες. Είναι ένα γλυκό με τρία υπέροχα μέρη: τα αφράτα σαβαγιάρ, την πλούσια γκανάς και την βελούδινη κρέμα. Εγώ τα φτιάχνω συχνά και πάντα είναι η πρώτη επιλογή για τους καλεσμένους μου!
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα κωκάκια, θα χρειαστούμε:
Για τα σαβαγιάρ:
- 4 Ασπράδια αυγών
- 1/2 φλιτζάνι Ζάχαρη (μοιρασμένη)
- 4 Κρόκοι αυγών
- 1 φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα Αλάτι
- 1 Βανίλια
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Για την γκανάς:
- 330 ml Κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. Κουβερτούρα
Για την κρέμα:
- 2 Αυγά ολόκληρα
- 6 Κρόκοι αυγών
- 200 γρ. Ζάχαρη
- 50 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. Κορν φλάουρ
- 700 ml Φρέσκο γάλα
- 300 ml Κρέμα γάλακτος
- 2 Βανίλιες
- 2 κ.σ. Βούτυρο
Instructions
Για τα κωκάκια ξεκινάμε με τα σαβαγιάρ. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε σταδιακά ζάχαρη. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Εναλλάξ, προσθέτετε στο μείγμα των κρόκων το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι και τη βανίλια, καθώς και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Γεμίζετε ένα κορνέ με το μείγμα και σχηματίζετε τα σαβαγιάρ σε βουτυρωμένη λαδόκολλα, πασπαλίζοντάς τα με άχνη ζάχαρη. Ψήνετε στον αέρα μέχρι να ροδίσουν. Αφού κρυώσουν, βουτάτε τη μια πλευρά τους σε γκανάς, την οποία έχετε φτιάξει ζεσταίνοντας κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντάς τη με κουβερτούρα αφού την έχετε βγάλει από τη φωτιά.
Συνεχίζουμε με την κρέμα για τα κωκάκια. Σε ένα μπολ, χτυπάτε αυγά, κρόκους, ζάχαρη, αλεύρι και κορν φλάουρ. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνετε φρέσκο γάλα και κρέμα γάλακτος με βανίλιες.
Μόλις το γάλα αρχίσει να φουσκώνει, αδειάζετε το μισό στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας, και το υπόλοιπο μισό το αφήνετε στην κατσαρόλα. Όταν το μείγμα της κατσαρόλας φουσκώσει, αδειάζετε το μείγμα του μπολ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει.
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε βούτυρο και ανακατεύετε. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για δύο ώρες. Μετά, χτυπάτε την κρέμα στο μίξερ για να αφρατέψει. Τα κωκάκια γεμίζονται με κορνέ.
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Κωκάκια μπουκίτσες σας ακόμα πιο επιτυχημένα:
- Αφράτα σαβαγιάρ: Ανακατέψτε απαλά τη μαρέγκα με τους κρόκους, με μια μαρίζ ή σπάτουλα, για να μην χάσει η ζύμη τον όγκο της.
- Γκανάς: Αφήστε την γκανάς να κρυώσει και να σφίξει ελαφρώς πριν βουτήξετε τα σαβαγιάρ, για να έχει καλύτερη υφή.
- Κρέμα: Η μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας αποτρέπει τη δημιουργία κρούστας. Το χτύπημα στο μίξερ μετά την ψύξη την κάνει πιο αφράτη.
- Διατήρηση: Τα κωκάκια διατηρούνται στο ψυγείο και είναι πιο νόστιμα την επόμενη μέρα, όταν οι γεύσεις έχουν δέσει.