Μισκοτογλυκό με Καρύδα

Αυτό το πολύ απλό και γρήγορο κέικ πρέπει να το δοκιμάσετε. Γίνεται σε περίπου 20 λεπτά. Μπορείτε να το φάτε ζεστό αλλά είναι πολύ πιο ωραίο κρύο 😁

Συστατικά:

Φόρμα 20×20 εκ
– 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 3 κουταλιές της σούπας κακάο
– 1 λίτρο γάλα
– 1 ζάχαρη βανίλιας
– 24 κομμάτια μπισκότα πτι μπερ
– Λίγη καρύδα

* ποτήρι = 200 ml

Εκτέλεση

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι τη ζάχαρη και το κακάο και αρχίζουμε να ανακατεύουμε καλά όλα τα συστατικά με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια εφόσον έχουν ανακατευτεί αρχίζουμε και προσθέτουμε το γάλα όλο και ανακατεύουμε πάλι με το σύρμα συνεχώς μέχρι να βράσει. θα πρέπει το μείγμα να πάρει μία υφή κρέμας και το αφήνουμε να βράσει 3 λεπτά ακόμη από την ώρα που θα αρχίζει να βγάζει φουσκάλες σαν λαβα.
Μετά από τα τρία λεπτά προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε, στην εικόνα φαίνεται η συνοχή που πρέπει να έχει το μείγμα.


Αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Παιρνουμε μια φόρμα πασπαλίζουμε με καρύδα έτσι ώστε να μην κολλήσουν τα μπισκότα και αρχίζουμε και στρώνουμε τα μπισκότα στη βάση να την καλύψουμε όλη.


Αδειάζουμε όλο το μείγμα επάνω από τα μπισκότα το ισιώνουμε και από πάνω στρώνουμε μπισκότα να το καλύψουμε εντελώς.


Το βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και μόλις το βγάζουμε αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο τα και κόβουμε σε κύβους. Κάθε κύβο που βγάζουμε τον περνάμε τις πλευρές του μέσα από ένα πιάτο που έχουμε καρύδα και τα γλυκά μας
είναι έτοιμα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο πιο αφράτο τιραμισου
Επόμενο άρθροΚεικ Πορτοκάλι με Σοκολάτα (Νηστίσιμο)…Πολύ μυρωδάτο και αφράτο!