Λαζάνια Φούρνου

ΥΛΙΚΑ :

Για τη σάλτσα κιμά
 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
 2 ψιλοκομμένες ντομάτες
 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
 3 φλιτζάνια βραστό νερό
 Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 αλάτι
 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι
 ένα ξυλάκι κανέλα
Για τη μπεσαμέλ:
 3 κούπες κρύο γάλα
 6 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
 αλάτι
 φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 μοσχοκάρυδο τριμμένο
Για τα λαζάνια
 250 γρ. λαζάνια
 150 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
 50 γρ. τριμμένη μοσταρέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Φτιάχνοντας τον κιμά :
Σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέστε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
Προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες και ανακατέψτε περίπου 3 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτετε τον ντοματοπολτό και ανακατέψτε.
Ρίξτε το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη και την κανέλα. Ανακατέψτε να συνδυάσετε.
Προσθέστε το βραστό νερό, χαμηλώστε το μάτι και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά ή μέχρι η σάλτσα να μειωθεί λίγο. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη.

Φτιάχνοντας την μπεσαμέλ :
Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά και αφήστε τη να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέστε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για ένα λεπτό να ψηθεί το αλεύρι και να πάρει χρώμα.
Ρίξτε σταδιακά το γάλα και ανακατέψτε δυνατά με σύρμα χειρός για να αποφύγετε τη δημιουργία σβόλων. Ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μίγμα.
Στο φούρνο :
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C .
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος απλώστε μια κουταλιά μπεσαμέλ.

Από πάνω βάζετε φύλλα ζυμαρικών που εφαρμόζουν στο σκεύος. Καλύπτετε τα φύλλα με το ¼ του κιμά και συνεχίζετε πασπαλίζοντας με το ¼ των τριμμένων τυριών και της μπεσαμέλ. Συνεχίζετε με φύλλα ζυμαρικών, κιμά, τυριά και μπεσαμέλ, μέχρι να τελειώσει ο κιμάς. Τελειώνετε με μπεσαμέλ, και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
Ψήνετε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 o C, για 25 -30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα.

ΠΗΓΗ: hmunatycooking.com

Προηγούμενο άρθροΑπίθανο κέικ με κρέμα και μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΣυνταγή του Σφουγγάτο Κύθνου