Μακαρόνια φούρνου με λουκάνικα και τυρί

Συστατικά

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250g οποιοδήποτε είδος λουκάνικου που σας αρέσει και διαθέτετε
400 mL σάλτσα ντομάτας ή τριμμένες ντομάτες
400γρ πέννες
250 γρ. Τεμαχισμένο τυρί (παρμεζάνα, μοτσαρέλα, τσένταρ κλπ)
Αλάτι και πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδου σπασμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρό βασιλικό

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
Τοποθετήστε μία κατσαρόλα μεγάλου μεγέθους σε υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να είναι διαφανεί. Προσθέστε το λουκάνικο ​​σε φέτες στο τηγάνι.


Σοταρίστε για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, το τεμαχισμένο σκόρδο, την ρίγανη, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε να σιγοβράσει για ένα λεπτό.


Εν τω μεταξύ, μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το πακέτο.
Όταν τα ζυμαρικά μαγειρευτούν, στραγγίστε το νερό και προσθέστε το στο μείγμα ντομάτας και λουκάνικου.
Τοποθετήστε το ζυμαρικό με τη σάλτσα σε ένα ταψί

και προσθέστε το τεμαχισμένο τυρί από πάνω.


Τέλος, ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και οι άκρες να είναι με φυσαλίδες και τραγανές.

 

ΠΗΓΗ: thebossykitchen.com

Προηγούμενο άρθροΖαμπονοτυρόπιτα με καραμελωμένα κρεμμύδια
Επόμενο άρθροΜανιταροσαλάτα με σκόρδο και μαγιονέζα