Ζαμπονοτυρόπιτα Κανταΐφι

H Συνταγή είναι του Δημήτρης Δίας

Υλικά

500 γρ φύλλο κανταΐφι
125 γρ βούτυρο λιωμένο
125 ml αραβοσιτέλαιο
Για την γέμιση
400 γρ φέτα τριμμένη
300 γρ ανάμεικτα κίτρινα τυριά(ένταμ,γκούντα,μοτσαρέλα)
200 γρ τυρί κρέμα
100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους (χωρίς σπόρια και ζουμιά)
πιπέρι,ρίγανη
750 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
αλάτι,πιπέρι,
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

Ξάνουμε το κανταΐφι και το ανοίγουμε να μην έχει κόμπους
Του ρίχνουμε κουταλιές κουταλιές το μισό λιωμένο βούτυρο με το λάδι
Στρώνουμε το μισό σε 32άρι ταψί,που έχουμε πασπαλίσει με λίγη φρυγανιά
Βάζουμε στην μέση την γέμιση
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι

Ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και χαράσσουμε σε κομμάτια
Χτυπάμε το γάλα,με την κρέμα γάλακτος,τα αυγά,το αλάτι,το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο
Περιχύνουμε το κανταΐφι και το αφήνουμε μισή ώρα να ρουφήξει
Ψήνουμε στους 170 C για 45 λεπτά να μας ροδίσει πάνω κάτω

Καλή Απόλαυση

Δείτε το Βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΟι Χοιρινές στο τηγάνι του Μάστορα…δείτε τα μυστικά του
Επόμενο άρθροΠατσαβουρόπιτα