Στεφάνι σφολιάτας, με πλούσια γέμιση.

Σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτό το όμορφο και λαχταριστό στεφάνι σφολιάτας, με πλούσια γέμιση. Γρήγορη και εύκολη στην προετοιμασία, είναι μια όμορφη και νόστιμη ιδέα για κάθε περίσταση.

Υλικά

1 σφολιάτα
2 αυγά βραστά
60 γρ ελιές ή ντομάτα σε κυβάκια κομμένη ή τουρσί αγκουράκια
90 γρ. προσούτο / ζαμπόν ή σαλάμι /
150 γρ τυρί

1 αυγό
σουσάμι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε με το εργαλείο που βλέπετε στη φωτογραφία

Ξεκινάμε και απλώνουμε το Μισό τυρί στο κέντρο από πάνω βάζουμε το ζαμπόν


αγγουράκι τουρσί και τρίβουμε στον τρίφτη και τα δύο αυγά και τέλος από πάνω ξαναβάζουμε το υπόλοιπο τυρί

με μία σπάτουλα σιλικόνης αλείφουμε με αυγό στην άκρη της γέμισης

μετά παίρνουμε την πλευρά την οποία δεν έχουμε κόψει από τη ζύμη σφολιάτας και καλύπτουμε τη γέμιση στο σημείο που είναι το αυγό και πιέζουμε για να κολλήσει.

Στη συνέχεια στη συνέχεια στρίβουμε τις λωρίδες του φίλου που έχουμε κόψει όπως βλέπετε στη φωτογραφία

και τις γυρνάμε πάνω από τη γέμιση

Όταν είναι έτοιμο ενώνουμε τις δύο άκρες και ποια έχουμε ένα δαχτυλίδι το βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με μία λαδόκολλα και το αλείφουμε με αυγό με μία σπάτουλα σιλικόνης από πάνω ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΕκμέκ με Τσουρέκι…με κρεμα την βασίλισσα της Pattiserie
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών, μουστάρδας και τυριού