Υλικά:
1 κιλό κρέας χοιρινό από λαιμό, κομμένο σε κύβους
2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια, στραγγισμένα
2 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 4 μπαχαρικά, 2 δαφνόφυλλα
Ελαιόλαδο
Βούτυρο (προαιρετικά, για πιο πλούσια γεύση)
1 κιλο κρεας χοιρινο απο λαιμο κομμενο σε κυβους
2 κρεμμυδια μεγαλα
2 καροτα
1 σκελιδα σκορδο
1 κουτι κονσερβα μανιταρια
2 λεμονια
λιγο κρασι για το σβησιμο
2 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ!
Αλατι, ριγανη, πιπερι,4 μπαχαρια,2 δαφνοφυλλα, λιγο ελαιολαδο για το τσιγαρισμα!!
Εκτέλεση:
Βαζω σκετο το κρεας στην κατσαρολα, Μολις φυγουν τα υγρα του το σβηνω με λιγο ξύδι
Στο ίδιο σκεύος, πρόσθεσε λίγο ακόμα λάδι και σοτάρε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Πρόσθεσε τα καρότα και τα μανιτάρια και σοτάρε για άλλα 2-3 λεπτά.
Ρίξε το κρασί στην κατσαρόλα και άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Πρόσθεσε τα μπαχαρικά, τη ρίγανη, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.
Πρόσθεσε αρκετό νερό για να καλύψει τα υλικά και σκέπασε. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1,5-2 ώρες ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το κορν φλάουρ με το χυμό από 2 λεμόνια.
Πρόσθεσε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακάτεψε καλά. Σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πήξει.
Σερβίρε το λεμονάτο χοιρινό με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.
Εκτέλεση φωτό από κ,Κατερινα Μαδίκα συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ