Λεμονόπιτα Cheesecake ελαφρύ

Συστατικά :

Για την Βάση
2 φλιτζάνια ψίχουλα μπισκότων Digestive
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
Γέμιση
1 κούπα κρέμα γάλακτος
220γρ τυρί κρέμα, μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη με κρέμα λεμόνι
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
6 κουταλιές κορν φλαουρ
2 χυμοί από 2 λεμόνια
1 φλούδα λεμονιού, τριμμένη (ξύσμα)
4 κρόκους αυγού, ελαφρώς χτυπημενα
1 κουταλάκι σούπας βουτυρο

Κατευθύνσεις :

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ένα ταψί 20 × 30 εκ.
Για να φτιάξετε τη βάση: Συνδυάστε τα ψίχουλα μπισκότων, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και συνδυάστε το να γίνει σαν χοντρο τρίμμα. Ρίξτε στο ταψί και πιέστε ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. Ψήστε για 8 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Για να φτιάξετε τη γέμιση: Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ ανάμειξης. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χεριού ή ένα μπολ μίξερ βάσης, κτυπήστε την κρέμα μέχρι να σχηματιστει ένα παχύ μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το τυρί κρέμας και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατώστε μεσα την χτυπημένη κρέμα.
Ρίξτε το μείγμα πάνω την βάση και απλώνεται απαλά ομοιόμορφα πάνω από την βάση μπισκότου.
Τοποθετήστε την επικάλυψη λεμονιού* και απλώστε ομοιόμορφα.
Καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για 6 ώρες ή για καλύτερα αποτελέσματα αφήστε όλη την νύχτα.
Γαρνίρετε με επιπλέον χτυπημένη κρέμα και ψίχουλα μπισκότων εάν θέλετε.

Πώς να φτιάξετε την επικάλυψη λεμονιού*
Ανακατέψτε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το κορνφλαουρ, το χυμό λεμονιού, το τριμμένο λεμόνι και το κρόκο αυγού σε μεγάλη κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Μαγειρέψτε πάνω από τη μέση υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να αποφύγετε να κολλήσει.
Βράζουμε και μαγειρεύουμε ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Ρίξτε σε μπολ, και καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε το να κρυώσει ενώ φτιαχνετε την λεμονόπιτα.

ΠΗΓΗ: swawu.com

Προηγούμενο άρθροΑπλή κασσεροπιτα με ζαμπόν και ντομάτα
Επόμενο άρθροΟταν η καρυδόπιτα έγινε “γκουρμέ”