Κέικ Σοκολάτας με κομπόστα Ροδάκινο

Υλικά:

120 g βούτυρο
8 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας
1 κούπα καστανή μη επεξεργασμένη ζάχαρη
3 κουταλιές φυσικό κακάο
1 1/2 κουπες αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ και βανίλια
3 αυγά

Για την κρέμα:
400 g κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια σοκολάτας

Για διακόσμηση
Τρούφα σοκολάτας
καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα και το κακάο (χωρίς βρασμό). Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη. Διαχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπήστε τα ασπράδια αυγού σε μαρέγκα.

Προσθέτω τους κρόκους στο μείγμα σοκολάτας, μαζί με το μπεικιν παουντερ και τη βανίλια. Ανακατεύω καλά και προσθέτω επίσης το αλεύρι. Προσθέτω το χτυπημένο ασπράδι αυγού (μαρεγκα) στο τελευταίο μείγμα  που ελήφθη με αυτόν τον τρόπο. Ρίχνω σε μια φόρμα και ψήνω στους 175 ° για περίπου 30 λεπτά.

Το βγάζω και το αφήνω να κρυώσει. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θερμαίνω την κρέμα γάλακτος και αφαιρέστε από τη φωτιά και βάζω τη θρυμματισμένη σοκολάτα σε αυτό και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Το αφήνω να κρυώσει, ανακατεύοντας κάθε 3 λεπτά έτσι ώστε να μην πιάνει κρούστα και κρυώνει γρηγορότερα (μην βάζετε στο ψυγείο). Όταν κρυώσει η κρέμα (γκαναζ), χτυπήστε με ένα μίξερ για να πάρετε μια αφράτη κρέμα σοκολάτας.


Έκοψα το κέικ σε 2 οριζόντιες φέτες … Σιροπιάζω με το χυμό κομπόστα ροδάκινου … και  απλώσαμε την μιση κρέμα σοκολάτας … Βάζω επίσης μια στρώση ροδάκινα, το καλύπτω με το άλλο μισο κεικ και το σιροπιάζω ξανά και βάζω την υπόλοιπη κρεμα σοκολάτας και το βάζω για 2 ωρες στο ψυγείο.
Όποιος αγαπά τη σοκολάτα θα απολαύσει αυτήν την πλούσια γεύση!

Καλη επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα σκαφάκια πίτσας με κολοκυθάκια
Επόμενο άρθροΚαραμελωμένα brioches με μαρμελάδα βερίκοκου