Λευκός Χαλβάς με ξηρούς Καρπούς

Απαραίτητα προϊόντα:

200 g ζάχαρης
150 g μέλι
1 ασπραδι
200 g ξηρών καρπών

Εκτέλεση

Ψήνω τα καρύδια σε ένα τηγάνι και αφού κρυώσουν, τα συνθλίβω ελαφρά (ίσως και ολόκληρα).
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (στον 2ο από τους 6 βαθμούς).
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σε ένα καθαρό γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα. Όταν είναι έτοιμο, αφήστε το στην άκρη, γυρίστε τη φωτιά στη μέση και ανακατέψτε απαλά μέχρι να βράσει το σιρόπι. Σε αυτό το σημείο, παρατηρείτε το χρόνο και αρχίζετε να ανακατεύετε έντονα το σιρόπι. Εσείς ελέγχετε τη θερμοκρασία έτσι ώστε να βράσει – Γύρισα πάνω και κάτω τη φωτιά, προσέχοντας να
μην το κάψω! Όσο πιο παχύ είναι το σιρόπι, τόσο πιο σκληρό θα είναι ο χαλβάς, αλλά … ηρεμήστε! Δεν θα είναι σαν αυτό από το κατάστημα που σπάει τα δόντια … Αν θέλετε να είναι πολύ μαλακό – μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά.

Για μένα, η τέλεια επιλογή είναι 8-10 λεπτά. Το σιρόπι μου έγινε σαν σκούρα καραμέλα. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και περιμένετε περίπου ένα λεπτό.
Ξεκινήστε να χτυπάτε ξανά την μερεγκα σε χαμηλό βαθμό πολύ προσεκτικά, και ρίξτε αργά και σε ένα λεπτό ρεύμα το ζεστό σιρόπι. Χτυπάμε μέχρι η μαρεγκα να απορροφήσει όλη την καραμέλα και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Λαμβάνεται μια παχιά κρέμα. Ρίξτε τα καρύδια αμέσως, ανακατέψτε έντονα για να κατανείμετε ομοιόμορφα.
Ρίξτε σε μια ορθογώνια φόρμα στρωμένη με χαρτί ψησίματος,

 

με ένα ελαφρώς βρεγμένο κουτάλι, τυλίξτε με φύλλο αλουμινίου και αφήστε το στο ψυγείο να σκληρύνει για μερικές ώρες.

Υ.Γ Το έφτιαξα με καρύδια και αμύγδαλα.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤουλούμπες …τραγανές απ’ξω και μαλακές μέσα
Επόμενο άρθροΡιγκατόνι με κιμά και τυρί