Μπισκότα-παξιμάδια με σταφίδες

Συστατικά

Μοιράζομαι μια συνταγή που θα σας φανεί χρήσιμη στις δύσκολες στιγμές μας: απλή, γρήγορη, εξαιρετικά νόστιμη και με μεγάλη διάρκεια.
Σήμερα θα μιλήσουμε για τα υπέροχα αυτά μπισκότα απο την ιταλική μαγειρική παράδοση

Συστατικά:

Αλεύρι σίτου – 1 φλ
Ζάχαρη – 1 φλιτζάνι
• Ξηροί καρποί – 1 φλ
• Σταφίδες – 1 φλιτζάνι (η επιλογή που μου αρέσει: σταφίδες – 0,5 φλιτζάνια, αποξηραμένα κεράσια – 0,5 φλιτζάνι)
• Αυγά – 3 τεμ.

Εκτέλεση

Μετράω με ποτήρι όγκου 200 ml. Και, προσοχή, χωρίς μπέικιν πάουντερ!

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη. Προσθέστε κοσκινισμένο αλεύρι στο μείγμα των αυγών.
Ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε ξηρούς καρπούς και σταφίδες με ένα κεράσι. Μετά από αυτό, ανακατεύουμε επίσης τα πάντα καλά σε μια ομοιογενή μάζα.
Ρίξτε/ απλώστε την έτοιμη ζύμη σε μια φόρμα στρωμένη με χαρτι ψησιματος. Ισοπεδώθηκε και μπήκε στο φούρνο για 40-45 λεπτά στους t=180ºС.


Όταν ροδίσουν τα κέικ, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα κόβουμε αμέσως σε μερίδες. Τα μπισκότα είναι έτοιμα – τραγανά και μυρωδάτα.
Άντε και μαγειρέψτε, νοικοκυρές.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με καρότα, τυρί και αυγά και δροσερή σως γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη Γλυκόξινη Μαρμελάδα με κόκκινο κρεμμύδι