Λουκουμάδες Χανίων – Οι Σιροπιαστοί

Υλικά

Για 10 μερίδες
½ κιλό αλεύρι
25γρ φρέσκια μαγιά ή 1φακελάκι ξερή, διαλυμμένη σε λίγο ζεστό νερό
Μια πρέζα αλάτι
1 κουταλιά μέλι
¼ κούπας ρύζι
2 ποτήρια νερό
Λάδι για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
1,5 ποτήρι νερό
1 φέτα λεμόνι
1 κουταλιά σούπας μέλι
Για το πασπάλισμα
2 κουταλιές σούπας καβουρντισμένο σουσάμι
κανέλα

Μέθοδος εκτέλεσης

Ετοιμάζουμε το χυλό
Βράζουμε καλά το ρύζι με το νερό και το αλέθουμε. Μόλις γίνει χλιαρό προσθέτουμε το μέλι, τη μαγιά, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με το χέρι, να γίνει ομοιογενής χυλός και ελαστικός, σαν τσίχλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε θερμό μέρος να φουσκώσει η μαγιά.

Τηγανίζουμε
Βάζουμε σε κατσαρόλα πολύ λάδι να κάψει. Βουτάμε το ένα χέρι στη ζύμη και την πιέζουμε στην γροθιά μας. Κόβουμε με ένα βρεγμένο κουταλάκι κομμάτια από τη ζύμη που ξεχειλίζει ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα και τα τηγανίζουμε. Μικρά κομμάτια, μισό κουταλάκι τσαγιού.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, μόλις πάρουν χρώμα. Αφού τελειώσουμε όλη τη ζύμη τότε ξανατηγανίζουμε τους λουκουμάδες, μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.

Σιροπιάζουμε
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ενώνοντας τα υλικά στην κατσαρόλα και αφήνοντας να βράσει για 2-3 λεπτά. Βουτάμε, σε δόσεις, τους ζεστούς λουκουμάδες στο κρύο σιρόπι. Τσεκάρουμε πως έχουν ρουφήξει και τους βγάζουμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με το κοπανισμένο καβουρντισμένο σουσάμι και κανέλα.
Πολλές γλυκές στιγμές να έχετε!

Καλη Επιτυχία

ΠΗΓΗ 

Προηγούμενο άρθροΑμυγδαλωτα με 5 υλικά θα γίνουν η νέα σας αγαπημένη γλυκιά απόλαυση!
Επόμενο άρθροΤο λεμόνι και το θυμάρι είναι ένας γάμος που έγινε στον παράδεισο