Λουκουμαδάκια 

Υλικά

500 γρ αλεύρι ‘00’
4 αυγά
4 κρόκοι αυγών
250 γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο λιωμένο
1 πακέτο (16 γρ.) μπέικιν πάουντερ
100 ml γάλα
4 κουταλιές της σούπας κοκινο κρασί ημιγλυκο
1 λεμόνι
Πρέζα αλάτι
Λάδι για τηγάνισμα

Ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα

Πως τα κάνω:

Τρίβουμε το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη (ζαχαρη λεμονιου).
Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια επιφάνεια εργασίας και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
Bάζουμε τη ζάχαρη λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.

Χτυπάμε τα αυγά με τους κρόκους και τα ρίχνουμε στην λακουβα μαζί με το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και το κρασί Marsala.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανακατέψτε σταδιακά το αλεύρι στο κέντρο του πηγαδιού και στη συνέχεια με τα χέρια σας ζυμώστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και συμπαγές. Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό προσθέτουμε λίγο γάλα, αν είναι πολύ υγρό προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ίσα μέρη και τυλίγουμε το καθένα σε σχήμα λουκάνικου πάχους 2-3 εκ. περίπου.
Στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτι μήκους 2 εκ. και τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε μπάλα, τοποθετώντας τα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι και ζεσταίνουμε μέχρι να καψει. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε δόσεις σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 λεπτά μέχρι να ψηθεί το εσωτερικό του και να ροδίσει το εξωτερικό του.

Βγάζουμε από το τηγάνι, στραγγίζουμε το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας και μετά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

Deborah D’orazio

Προηγούμενο άρθροΠάστα Φλώρα σε 5 λεπτά
Επόμενο άρθροΣπιτικό παγωτό γιαούρτι με σιρόπι βύσσινο: Δροσερή απόλαυση με άρωμα καλοκαιριού