Αν ψάχνεις για ένα γλυκό που να είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, τότε αυτή η πάστα με μελάσα είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις. Είναι μια παλιά, παραδοσιακή συνταγή που είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.
Υλικά
Για να φτιάξουμε αυτό το ξεχωριστό γλυκό, θα χρειαστούμε:
Για τη βάση:
- 2,5 ποτήρια κρύο νερό (μετρώντας με ποτήρι 250 ml)
- 1/2 ποτήρι μελάσα σταφυλιών
- 1/2 ποτήρι αλεύρι
Για την επιφάνεια:
- 50 γρ. Βούτυρο
- Έως 1 φλιτζάνι καρύδι, χοντροαλεσμένο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό , μελασσα σταφυλιών, και το αλεύρι ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί το αλεύρι.

Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει πολυ καλα και να κάνει χοντρές φουσκάλες. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 26 εκ.
Σε ένα κατασρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και με ένα κουταλάκι το ρίχνουμε απο πάνω στο ταψάκι μας. Από πάνω ρίχνουμε και το τριμμένο καρύδι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 5 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 10 λεπτά.
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 15 λεπτά.
Χρήσιμα Tips για την πάστα με Μελάσα
- Γεύση: Αν είσαι λάτρης των γλυκών γεύσεων, μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 ολόκληρο ποτήρι μελάσα αντί για μισό.
- Σερβίρισμα: Αυτή η καρυδόπιτα με μελάσα είναι ακόμα πιο νόστιμη όταν σερβίρεται ζεστή.
- Ανακάτεμα: Είναι πολύ σημαντικό να ανακατεύεις συνεχώς το μείγμα στην κατσαρόλα για να μην κολλήσει και να μην σβολιάσει το αλεύρι.
Καλή Απόλαυση











