Ιδανικές για ένα γρήγορο σνακ ή πρωινό, αυτές οι Μίνι Τηγανίτες παρασκευάζονται με βασικά υλικά όπως αλεύρι, γιαούρτι και αυγά. Χρησιμοποιήστε αυτή την απλή συνταγή για να φτιάξετε νόστιμες Μίνι Τηγανίτες που σίγουρα θα σας αρέσουν. Η μαγεία τους είναι ότι είναι ΑΠΑΛΈΣ ΚΑΙ ΑΦΡΆΤΕΣ, ΕΤΟΙΜΆΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΌΛΙΣ 5 ΛΕΠΤΆ, καθιστώντας τις την τέλεια λύση όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τις Μίνι Τηγανίτες:

  • 1 Αυγό
  • 3 κσ Ζάχαρη
  • 1 Φακελάκι Ζάχαρη Βανίλιας (ή 1/2 κγ βανιλίνη)
  • 2 κσ Λάδι (π.χ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο)
  • 125 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό (για πιο αφράτο αποτέλεσμα)
  • 80 ml Γάλα
  • 180 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. Μπέικιν πάουντερ (περίπου 2 κγ)
  • Μία πρέζα Αλάτι

Για το σερβίρισμα (Προαιρετικά):

  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ανάμειξη Υγρών: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά το αυγό με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν λίγο. Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθήκη Στερεών: Σε ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε τα στερεά στα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με ένα σύρμα, μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι. Προσοχή: Μην ανακατέψετε υπερβολικά. Η ζύμη θα πρέπει να έχει την πυκνότητα της κρέμας γάλακτος.

Ψήσιμο: Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο λάδι (ή βούτυρο) και με ένα κουτάλι της σούπας σχηματίζουμε μικρές Μίνι Τηγανίτες. Φροντίστε να υπάρχει κενό ανάμεσά τους.

Ψήνουμε για περίπου 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Γυρίζουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε και την άλλη πλευρά μέχρι να γίνουν αφράτες.

Σερβίρισμα: Αφαιρούμε τις τηγανίτες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, περιχύνουμε με μέλι ή σοκολάτα και σερβίρουμε ζεστές. Καλή σας απόλαυση!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος (ανά δόση): 3-4 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 15 λεπτά (ανάλογα τις δόσεις)

 


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Το στραγγιστό γιαούρτι κάνει τις Μίνι Τηγανίτες πιο αφράτες και σταθερές. Αν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κανονικό γιαούρτι, στραγγίζοντάς το πρώτα σε ένα σουρωτήρι με τουλουπάνι για 30 λεπτά περίπου.

Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης ανάλογα με το γούστο σας. Για έξτρα άρωμα, προσθέστε στη ζύμη λίγη κανέλα, ξύσμα λεμονιού ή άλλα αρώματα της αρεσκείας σας. Δείτε κι άλλες συνταγές για πρωινό.

Για τέλειο σχήμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κορνέ ή ένα μπουκάλι με στόμιο για να ρίξετε τη ζύμη στο τηγάνι.


Σχετικές Συνταγές

Αφράτα Μάφιν με Σοκολάτα

Αυθεντικές Βάφλες

Γλυκό με Μπισκότα και Κρέμα