Ταρτάκια με μανιτάρια και ροκφόρ

Αυτά τα ταρτάκια είναι ένα πραγματικό αριστούργημα γεύσεων και υφών. Η τραγανή ζύμη αγκαλιάζει μια πλούσια γέμιση από μανιτάρια, κρεμμύδια και ροκφόρ, δημιουργώντας ένα μπουκιά γεμάτη νοστιμιά.

Η γεύση:

  • Τα μανιτάρια προσφέρουν μια γήινη γεύση που ισορροπεί τέλεια με την αλμυρή και πικάντικη γεύση του ροκφόρ.
  • Η κρέμα γάλακτος δίνει μια απαλή και κρεμώδη υφή στη γέμιση.
  • Το φρέσκο θυμάρι προσθέτει μια πινελιά φρεσκάδας και αρώματος.

Η υφή:

  • Η ζύμη από φύλλα κρούστας είναι τραγανή και χρυσαφένια.
  • Η γέμιση είναι πλούσια και κρεμώδης.
  • Η συνολική υφή είναι ελαφριά και ευχάριστη.

Παρουσίαση:

  • Μπορείτε να σερβίρετε τα τάρτάκια ως ορεκτικό ή ως κύριο πιάτο.
  • Μπορείτε να τα γαρνίρετε με φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό.
  • Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μια πράσινη σαλάτα.

Συνοψίζοντας:

  • Αυτά τα τάρτάκια είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
  • Είναι ιδανικά για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα εορταστικό τραπέζι.
  • Σίγουρα θα γίνουν η αγαπημένη σας συνταγή!

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μανιταριού θέλετε.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως κρεμμύδι, σκόρδο ή πιπεριές.
  • Αν δεν σας αρέσει το ροκφόρ, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με άλλο μπλε τυρί ή με τυρί γκούντα.

Υλικά

Για 12 ταρτάκια

1 φύλλο ζύμης κουρού
2 αυγά
250 γρ.μανιτάρια φρέσκα
1 κρεμμύδι
200 γρ.κρέμα γάλακτος
100 γρ.τυρί ροκφόρ
λίγο μαιντανό
1 κ.σ βούτυρο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λιώσει ρίχνουμε τα μανιτάρια.Σωτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρουμε απ τη φωτιά.

Σ ένα μπολ χτυπάμε τ αυγά με την κρέμα γάλακτος.Ρίχνουμε τον μαιντανό ψιλοκομμένο.Ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το φύλλο κουρού στο τραπέζι μας και μ ένα ποτήρι κόβουμε 12 κυκλάκια.Τ ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη να μεγαλώσουν και τα τοποθετούμε στα φορμάκια σιλικόνης.
Τα γεμίζουμε με το μείγμα μανιταριών -κρεμμυδιού.Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας απ το μείγμα αυγών-κρέμα γάλακτος.

Ρίχνουμε από πάνω θρυμματισμένο το ροκφόρ και το σπρώχνουμε να καλυφθεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά αναλόγως τον φούρνο.

 

Καλή σας επιτυχία!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΓίγαντες με χωριάτικο λουκάνικο στη γάστρα
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο ονείρου: Χνουδωτό, αφράτο, γεμάτο τυρί!