Τα Μακαρόνια Σουφλέ είναι ένα κλασικό πιάτο που φέρνει στο μυαλό τη θαλπωρή του σπιτικού φαγητού. Με τα ζουμερά μακαρόνια, τις πολύχρωμες πιπεριές, τα αρωματικά μανιτάρια και τα λιωμένα τυριά, αυτό το σουφλέ γίνεται απλά ακαταμάχητο! Είναι ιδανικό για ένα οικογενειακό τραπέζι ή ακόμα και για ένα γρήγορο βραδινό.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μακαρόνια Σουφλέ

Μακαρόνια Σουφλέ

Ψάχνετε ένα φαγητό που να είναι χορταστικό, πεντανόστιμο και να αρέσει σε όλους; Τα Μακαρόνια Σουφλέ είναι η απάντηση! Αυτό το κρεμώδες και τυρένιο πιάτο με τα ζουμερά λαχανικά θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειας και των φίλων σας. Εγώ το φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζεται από το ταψί!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτά τα λαχταριστά Μακαρόνια Σουφλέ θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. Μακαρόνια (πένες, βίδες ή ό,τι άλλο σας αρέσει)
  • 1 Κόκκινη πιπεριά (μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένη)
  • 1 Πράσινη πιπεριά (μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένη)
  • 200 γρ. Μανιτάρια (φρέσκα, σε φέτες ή ψιλοκομμένα)
  • 100 ml Γάλα
  • 150 γρ. Τυρί γκούντα (τριμμένο)
  • 100 γρ. Τυρί κασέρι (τριμμένο)
  • 1 λίτρο Κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. Παρμεζάνα (τριμμένη, για την κορυφή)
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Πιπέρι (μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση)
  • Ελαιόλαδο (λίγο, για το βράσιμο των μακαρονιών και το ταψί)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα μοσχομυριστά Μακαρόνια Σουφλέ:

  1. Βράζω τα μακαρόνια:
    Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα μακαρόνια.
    Τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αλλά φροντίζω να είναι al dente (να κρατάνε λίγο), γιατί θα συνεχίσουν να ψήνονται στον φούρνο.
    Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνω και τα αφήνω στην άκρη.
  2. Ετοιμάζω τα λαχανικά:
    Ενώ βράζουν τα μακαρόνια, ψιλοκόβω τις κόκκινες και τις πράσινες πιπεριές.
    Κόβω σε φέτες (ή ψιλοκόβω, αν προτιμώ) τα μανιτάρια.
  3. Ανακατεύω τα υλικά στο ταψί:
    Προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 180°C (στον αέρα) ή 200°C (αντιστάσεις).
    Λαδώνω ελαφρά ένα μέτριο προς μεγάλο ταψί φούρνου.
    Ρίχνω στο ταψί τα βρασμένα μακαρόνια.
    Προσθέτω τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τα μανιτάρια.
    Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά στο ταψί, φροντίζοντας να απλωθούν ομοιόμορφα.
  4. Προσθέτω τα υγρά και τα τυριά:
    Πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα μου.
    Ρίχνω το γάλα και την κρέμα γάλακτος πάνω από τα μακαρόνια και τα λαχανικά.
    Προσθέτω το τριμμένο γκούντα και το τριμμένο κασέρι μέσα στο ταψί και ανακατεύω πάλι απαλά, για να πάνε παντού.
  5. Ψήνω το σουφλέ:
    Πασπαλίζω από πάνω με τη λίγη παρμεζάνα.
    Ψήνω το Μακαρόνια Σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να πήξει η κρέμα.
  6. Σερβίρω:
    Βγάζω το ταψί από τον φούρνο και το αφήνω να σταθεί για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρω, ώστε να σφίξει λίγο η κρέμα. Η Συνταγή είναι της κας Georgia Tello

Notes

Tips για τα Τέλεια Μακαρόνια Σουφλέ

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Μακαρόνια Σουφλέ σας τέλεια! Για να μη λασπώσουν τα μακαρόνια, φροντίστε να τα βράσετε 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, γιατί θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται στο φούρνο. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά που σας αρέσουν, όπως καλαμπόκι ή αρακά, ή ακόμα και ψιλοκομμένο κοτόπουλο για ένα πιο πλήρες γεύμα. Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, μπορείτε να σοτάρετε ελαφρά τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο πριν τα προσθέσετε στα μακαρόνια. Το ανακάτεμα των τυριών με την κρέμα γάλακτος εξασφαλίζει ότι θα λιώσουν ομοιόμορφα και θα δώσουν πλούσια γεύση σε κάθε μπουκιά.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή