Ρύζι με σάλτσα ντομάτας

Μου άρεσε πολύ αυτή η συνταγή για ρύζι με σάλτσα ντομάτας. Ήταν πολύ εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεση, και το αποτέλεσμα ήταν πεντανόστιμο. Η σάλτσα ντομάτας ήταν πλούσια και γευστική, και το ρύζι μαγειρεύτηκε τέλεια.

Είναι μια ιδανική συνταγή για κάθε στιγμή, είτε θέλετε ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα, είτε θέλετε να φτιάξετε κάτι νόστιμο και οικονομικό.

Μερικές προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε κρεμμύδι και σκόρδο στην σάλτσα ντομάτας για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστανό ρύζι αντί για λευκό ρύζι για μια πιο υγιεινή επιλογή.
  • Μπορείτε να προσθέσετε τυρί ή γιαούρτι στο ρύζι πριν από το σερβίρισμα.

Σίγουρα θα ξαναφτιάξω αυτή τη συνταγή!

Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!

Συστατικά:

400 g ρύζι καρολίνα
500 γρ ντομάτες καθαρισμένες
½ κρεμμύδι
Τριμμένο κεφαλοτύρι
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι για γεύση.

Μέθοδος

Για να ετοιμάσετε ρύζι με σάλτσα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η σάλτσα ντομάτας. Ψιλοκόβουμε το μισό κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε μερικές κουταλιές της σούπας λάδι
σε μια κατσαρόλα, ώστε να στεγνώσει.
Τώρα προσθέτουμε τις καθαρισμένες ντομάτες, πρώτα τις πολτοποιούμε καλά με ένα πιρούνι για να γίνουν μια σάλτσα και μετά τις ανακατεύουμε καλά στο σοταρισμένο κρεμμυδι
Αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα μας να δεσει καλά, σε πολύ χαμηλή φωτιά (και με την κατσαρόλα σκεπασμένη με το καπάκι της) για περίπου 30-35 λεπτά,
μέχρι να πήξει σωστά.

Όσο ψήνεται η σάλτσα, θυμηθείτε να την ελέγχετε και να την ανακατεύετε συχνά, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό σε περίπτωση που φαίνεται πολύ στεγνή.
Στο τέλος του μαγειρέματος το δοκιμάζουμε και αλατίζουμε.
Λίγο μετά την έναρξη του ψησίματος της σάλτσας (περίπου δέκα λεπτά αργότερα), βάζετε άλλη μια κατσαρόλα με άφθονο νερό στη φωτιά
Το βάζετε να πάρει βράση, το αλατίζετε και αφήνετε το ρύζι να βράσει για τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία (δηλαδή περίπου 15 λεπτά ).
Όταν είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε στην άλλη κατσαρόλα, όπου θα έχει τελειώσει το μαγείρεμα η ντομάτα

Ανακατεύουμε καλά το ρύζι με τη σάλτσα και μετά το πιάτο είναι σχεδόν έτοιμο!
Λέμε σχεδόν γιατί λείπει και το τελευταίο υλικό το τριμμένο τυρί. Εάν είστε βέβαιοι ότι αρέσει σε όλους το τυρι προσθέστε ένα καλό πασπάλισμα απευθείας στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά.
Διαφορετικά, φέρτε το στο τραπέζι ξεχωριστά, ώστε μόνο όσοι το θέλουν να το προσθέσουν στο πιάτο τους. Σε κάθε περίπτωση, απολαύστε το ζεστό ρύζι σας με σάλτσα!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ Κοτοσαλάτα της Αργυρώς
Επόμενο άρθροΚέικ με Μέλι και Δαμάσκηνα…Περιμέναμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι να κρυώσει!😊