Μακαρόνια Φούρνου χωρίς Κρέμα Γάλακτος είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Είναι ιδανικό και νόστιμο για ένα ωραίο και χορταστικό φαγητό. Στην οικογένειά μας το τρώμε τακτικά και ανά πάσα στιγμή. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα φαγητό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη βάση:

  • Ζυμαρικά (πένες): 1 συσκευασία
  • Λάδι: 30 γρ.
  • Βανίλια (αν και η συνταγή είναι αλμυρή, θα την προσθέσουμε): 1

Για τη σάλτσα/επικάλυψη:

  • Γάλα φρέσκο: 1 λίτρο
  • Ζάχαρη: 300 γρ. ή κατά βούληση
  • Αυγά: 4-5 ανάλογα με το μέγεθος

Για το τυρί:

  • Κασέρι τριμμένο: 75 γρ.
  • Παρμεζάνα τριμμένη: 75 γρ.

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Πρώτα βράζω τα ζυμαρικά (πένες) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να είναι al dente.

Μόλις είναι έτοιμα, τα πλένω και τα στραγγίζω πολύ καλά. Τα βάζω σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο.

Από πάνω ρίχνουμε το τριμμένο τυρί (κασέρι και παρμεζάνα), ανακατεύοντας ελαφρά με τα ζυμαρικά.

Σε ένα μπολ, διαλύω τη ζάχαρη στο φρέσκο γάλα (όπως αναφέρεται στη συνταγή) και προσθέτω τα χτυπημένα αυγά και τη βανίλια.

Ρίχνω το μείγμα γάλακτος-αυγών πάνω από τα ζυμαρικά και τα τυριά, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα Μακαρόνια Φούρνου χωρίς Κρέμα Γάλακτος.

Από πάνω τακτοποιώ κομμάτια βουτύρου.

Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμα, δηλαδή να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να απορροφήσουν τα υγρά. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 40-50 λεπτά.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 40-50 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 55-65 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 10 λεπτά (για να κρυώσει και να σφίξει).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Αν θέλετε το πιάτο να έχει αμιγώς αλμυρή γεύση, μπορείτε να παραλείψετε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Δείτε κι άλλες συνταγές για ζυμαρικά φούρνου.

Για να γίνει η επιφάνεια των Μακαρονιών Φούρνου χωρίς Κρέμα Γάλακτος πιο τραγανή, πασπαλίστε με επιπλέον παρμεζάνα ή λίγη φρυγανιά πριν το ψήσιμο. Δοκιμάστε να προσθέσετε μοσχοκάρυδο στη σάλτσα γάλακτος για πιο έντονο άρωμα.

Η χρήση χτυπημένων αυγών εξασφαλίζει ότι το πιάτο θα δέσει σωστά και θα κόβεται σε μερίδες, δίνοντας την υφή που έχει το παστίτσιο. Δείτε ιδέες για χορταστικά φαγητά.


 

Σχετικές Συνταγές (Internal Links)

Παστίτσιο Εύκολο

Μουσακάς Παραδοσιακός

Γιουβέτσι με Κοτόπουλο

_cuva

Казано честно в кухнята