Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΙΤΑ, ΕΥΚΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ. ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΤΙ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ.

ΥΛΙΚΑ :
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κούπα βούτυρο
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ :
1 κιλό μήλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ανακατέψτε τα αυγά με ζάχαρη έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί εντελώς.

Προσθέστε το βούτυρο και το γιαούρτι, ανακατέψτε ελαφρά και  στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε ώστε να έχετε ένα μείγμα απαλό.

Χωρίστε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη. Βάλτε το ένα μέρος σε ταψάκι 28 εκ. και τοποθετείστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για να ψηθεί περίπου 10 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, τηγανίζετε λίγο τα  μήλα με τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι και τη  κανέλα.

Βγάζετε το ταψί  από το φούρνο, προσθέτετε τη γέμιση  και σκεπάζετε με το δεύτερο μέρος του μείγματος ζύμης.

Ψήστε στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 45′ περίπου ή μέχρι η πίτα να πάρει  ένα ωραίο χρώμα.

Όταν βγει η μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνετε να σταθεί για 10′. Έτσι, θα τραβήξει την υγρασία της και θα κρυώσει λίγο η καραμέλα μήλου.

Στη συνέχεια πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη, κόψτε και απολαύστε!!!

 

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστή Γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΠίτσα με Ψωμί