Κουλουράκια Μελιού είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η υπέροχη, μαλακή υφή τους και το άρωμα κανέλας και μπαχαρικών τα καθιστούν ιδανικά για όλες τις ώρες. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη:

  • Μέλι: 7 κουταλιές της σούπας (150 g)
  • Λάδι: 3/4 φλιτζάνι (150 ml)
  • Αυγό: 1
  • Ζάχαρη: 3/4 φλυτζανιού (150 g)
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 3 φλιτζάνια (360 g)
  • Μαγειρική σόδα: 1 κουτ.
  • Κανέλα: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Μπαχαρικό (πχ γαρύφαλλο ή μοσχοκάρυδο): 1 κουταλάκι του γλυκού

Για το γλάσο:

  • Ζάχαρη άχνη: 1/4 φλιτζάνι
  • Γάλα: 1 1/2 κουταλιά της σούπας

Για την επικάλυψη:

  • Δεν υπάρχει (μόνο το γλάσο).

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Προθερμάνετε το φούρνο στους **200°C**.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μέλι, το λάδι, το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα και τα μπαχαρικά.

Προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα μελιού και χτυπήστε το για να κάνετε μια μαλακή ζύμη. Η ζύμη για τα Κουλουράκια Μελιού είναι έτοιμη.

Πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού ζύμη και κυλήστε τη να γίνει μια μπάλα.

Τοποθετήστε το μπισκότο μελιού σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η ζύμη.

Ψήστε για περίπου **8 λεπτά**, ή μέχρι το κάτω μέρος των μπισκότων μελιού να γίνει ελαφρώς καφέ.

Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Είναι σημαντικό να κρυώσουν πριν το γλάσο.

Για το γλάσο: Συνδυάστε την άχνη ζάχαρης με το γάλα για να πάρετε ένα παχύ μείγμα.

Περιχύστε το γλάσο πάνω από τα κρύα Κουλουράκια Μελιού.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 8 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 23 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 15 λεπτά (για το κρύωμα).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για έξτρα άρωμα, αντικαταστήστε το λάδι με ίσες ποσότητες λιωμένου βουτύρου. Δείτε κι άλλες συνταγές με κανέλα που θα λατρέψετε.

Μην παραψήσετε τα Κουλουράκια Μελιού! Ο σύντομος χρόνος ψησίματος (8 λεπτά) είναι το μυστικό για να παραμείνουν μαλακά και αφράτα.

Για πιο πλούσιο γλάσο, αντικαταστήστε το γάλα με λίγο χυμό λεμονιού. Δείτε ιδέες για γλυκά με μέλι.


 

Σχετικές Συνταγές 

Κουλουράκια Βανίλιας Εύκολα

Παραδοσιακά Μελομακάρονα

Παστέλι με Μέλι και Σουσάμι 

kitchennostalgia.com