Kαρυδόπιτα
Υλικά :
8 αυγά
1κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα πορτοκάλι
2 κούπες ζάχαρη
3 βανίλιες μισό ποτιράκι του κρασιού κονιάκ
1 πιάτο καρύδι
1κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κ.σ γαρύφαλλο
1 κσ μπέκιν παουντερ
Εκτέλεση :
Σε ένα μπόλ χτυπάω τους κρόκους των αυγων με τη ζάχαρη προσθέτω το ελαιόλαδο το κονιάκ την κανέλα το γαρύφαλλο το μπέκιν
τις βανίλιες τα ασπράδια που έχω χτυπήσει ξεχωριστά τα ρίχνω μέσα και τα ξαναχτυπάω.. στο τέλος ρίχνω το καρύδι και
το αλεύρι φαρινάπ 1 πακέτο περίπου.. την βάζω σε βουτυρομένο ταψί και την ψήνω σε προθερμασμενω φούρνο στις αντίστασης
πάνω κάτω στους 170 βαθμούς για 1 ώρα αν χρειαστεί την αφήνω λίγο περισσότερο..
Οταν είναι έτοιμη την βγάζω την αφήνω να παγώσει και την σιροπιαζω με καυτό σιρόπι…
για το σιρόπι
4 κούπες νερό
3 ζάχαρη
1 κσ μέλι.. μόλις την σιροπιάσω την πασπαλίζω με καρύδι τριμένο..
Καλή επιτυχία !!!!
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Kαρυδόπιτα Παραδοσιακή
Υλικά
7 αυγά
225 γραμμάρια καρύδια χοντροαλεσμένο
70 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
225 γραμμάρια ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
1 πρέζα γαρύφαλλο
1 ξύλο κανέλας
φλούδα από λεμόνι
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για σιροπιαστή καρυδόπιτα, ξεκινήστε χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μας και βάζουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο στρογγυλό ταψί
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στα 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά
για το σιρόπι
Για να φτιάξετε το σιρόπι βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και φέρτε σε βρασμό. Αφήστε το σιρόπι να βράσει μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Χαράξτε την καρυδόπιτα σε κομμάτια και περιχύστε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι πάνω από την καρυδόπιτα. Αφήνετε χρόνο να απορροφηθεί η κάθε κουτάλια.
Αφήστε την καρυδόπιτα να κρυώσει αρκετά πριν την κόψετε. Σερβίρετε ιδανικά με παγωτό βανίλια.
Καλή σας απόλαυση!
Η Συνταγή είναι της Antigoni Diakatou