Πουρέ πατάτας με κιμά και τυρι

Υλικα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
3 καρότα ψιλοκομμένα, 200 γραμμάρια.
1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη.
2 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι, 24 ml.
400 γραμμάρια κιμά.
1 μικρό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 4 γραμμάρια.
Μαύρο πιπέρι, τζίντζερ, κουρκουμά, θυμάρι σύμφωνα με την επιθυμία σας.
4 πατάτες, 1100 γραμμάρια.
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι, 8 γραμμάρια.
1000 γραμμάρια νερό για να βράσουν οι πατάτες.
50 γραμμάρια, βούτυρο.
5 κουταλιές της σούπας γάλα, 60 ml.
1 αυγό.
2 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι, 24 ml ..
100 γραμμάρια, τυρί φέτα. 80 γραμμάρια, τυρί τσενταρ.

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιες λαδι. Μόλις γινει διαφανες προσθέτουμε καρότα, πιπεριές και ανακατεύουμε να μαλακώσουν. Μετά προσθέτουμε τον κιμά και τον σπάμε και τσιγαρίζουμε σκεπάζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι,τσιντζερ, θυμάρι ανάλογα με το γουστο σας
Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις βραζουμε με μισή κουτ. σουπας αλάτι.
Μετα τις λιωνουμε και ρίχνουμε 5 κσ γάλα , 1 αυγό και ανακατεύουμε μεχρι να πάρουμε τον πουρε.
Αλείφουμε με λαδι ενα πυρεξ στρώνουμε στην βαση τον μισο πουρέ απο πάνω τον κιμά και απο πάνω τον άλλο μισο πουρε.
Απο πάνω πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυρια και ψιλοκομμένο μαιντανο
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 30-35 λεπτά.

Κόβουμε και σερβίρουμε ειναι τέλειο

Find more delicious recipes here

 

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο κέικ με δαμάσκηνα, καρύδια, κανέλα και καστανή ζάχαρη για τον καφέ της Κυριακής
Επόμενο άρθροΤηγανητά κεφτεδάκια με πικάντικες πατάτες φούρνου…όταν θέλουμε να πατάμε στα σίγουρα