Μανιταρόσουπα

Συστατικά

Κρεμμύδι 2 κομμάτια
Champignon 400 γρ
Λευκά μανιτάρια – 70 g.
Βούτυρο 4 κ.σ.
Ζωμό κοτόπουλου 500 ml
Σάλτσα σόγιας 1 κγ
Γάλα 250 ml και Αλεύρι 3 κσ (αν θέλετε να την κάνετε πιο βελουτε εγω δεν εβαλα)
Αλάτι 
Μαύρο πιπέρι τριμμένο και μπαχαρικα για γεύση
Λεμόνι 1 
Κρέμα γάλακτος 120 γρ

Μαγείρεμα

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια.
2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε.
3. Περιχύνουμε με ζωμό, προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, σκεπασμένο, για άλλα 15 λεπτά.
4. Ανακατεύουμε το γάλα με το αλεύρι και με συνεχές ανακάτεμα ρίχνουμε σε αραιή ροή στη σούπα.

Μαγειρέψτε σκεπασμένο για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
5. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά  δύο κουταλάκια του γλυκού στυμμένο χυμό λεμονιού και κρέμα
γάλακτος στη σούπα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3-5 λεπτά για να ζεσταθεί καλά, αλλά δεν το αφήνουμε να βρασει.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜια απλή, γρήγορη, εύκολη και Light σοκολατοπιτα για απογευματινό καφέ…
Επόμενο άρθροΤα κεκάκια μπανάνας γίνονται μαλακά, υγρά και πολύ μυρωδάτα