Μαρμελάδα δαμάσκηνο και μήλο

Η ποσότητα της ζάχαρης μπορεί να αυξηθεί, όλα εξαρτώνται από τα δαμάσκηνα/μήλα.
Μου αρέσει ξινό. Αυτή η μαρμελάδα είναι ιδανική και για γλυκά και γέμιση σε ψωμάκια.

Πήρα 900 γρ. Τρία μικρά βαζάκια.

✅ Υλικά

Για 1,5 κιλό δαμάσκηνα αγγουριού
450 γραμμάρια ζάχαρη,
μια πρέζα λάιμ,
1 ξυλάκι κανέλας,
3 σπόροι κάρδαμου,
2-3 γαρίφαλα,
αστεροειδής γλυκάνισος.

✅ Προετοιμασία

Πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα κόβουμε σε 4 μέρη, τα βάζουμε στο ταψί του φούρνο, κόβουμε τα μήλα με τη φλούδα τους, τα βάζουμε και αυτά φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς, λειτουργία πάνω/κάτω, στο χαμηλότερο τμήμα του φούρνου και αφήνουμε για 30 λεπτά.
Μετά είναι καλύτερα να προσθέσετε ζάχαρη, μπαχαρικά, κανέλα σπάστε το σε πολλά μέρη, αφήστε το για άλλα 30/40 λεπτά (αυτό το διάστημα το ανακάτεψα δύο φορές με μια σπάτουλα)

Η συνοχή εξαρτάται από το χρόνο μαγειρέματος, μπορείτε να ελέγξετε το πάχος.
Ρίξτε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και βιδώστε καλά τα καπάκια.
Στην πρώτη φωτογραφία/βίντεο, δαμάσκηνο + μήλα 50/50, στο δεύτερο βίντεο – δαμάσκηνο.
Το δαμάσκηνο είναι πιο ξινό και το μήλο/δαμάσκηνο έγινε πιο γλυκό, γιατί τα μήλα μου ήταν πολύ γλυκά και η ποσότητα ζάχαρης είναι ίδια.
Μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας!

Μαγειρέψτε με ❤️ να είναι όλα επιτυχημένα!

Татьяна Петришина

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια με γλυκιά γέμιση τυριού
Επόμενο άρθροΤούρτα Εκμέκ κανταΐφι…με μια απλή και γρήγορη κρέμα