Μαρμελάδα Κεράσι 🍒🍒

H Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratou Petrou

Υλικά

500 γρ Κεράσια καθαρό βάρος
χωρίς κουκούτσια
500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
55 γρ χυμό Λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την πανεύκολη και πεντανόστιμη με μαρμελάδα κεράσι ως εξής:
Πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια και με το μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα κουκούτσια δεν τα πετάμε τα κρατάμε για λικέρ κεράσι.
Έτοιμα τα κεράσια τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη κρυσταλλική.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα βλέπουμε ότι έχει λιώσει η ζάχαρη και έχουν βγάλει τα υγρά τους.

Με τα κεράσια όπως είναι τα βάζουμε στο multi και πολτοποιούμε. Όχι πάρα πολύ ίσα-ίσα να έχουμε κομματάκια αδειάζουμε το μείγμα των κερασιών σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βανίλια και τοποθετούμε τα κεράσια σε κατσαρόλα να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά αυτό βέβαια εξαρτάται ανάλογα την κουζίνα του καθενός. Στα έξι λεπτά περίπου και μόλις αρχίσει να δένει η μαρμελάδα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Αν χρειαστεί αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε βλέπουμε πλέον όταν κοντεύει ότι έχει μείνει μισή ποσότητα και έχει εκπληκτικό χρώμα.

Για να δούμε εάν είναι έτοιμη τσεκάρουμε με αυτό το κολπάκι, μία κουταλιά σε ένα πιατάκι και με το δάχτυλο τραβάμε μία γραμμή αν δεν ενωθούν έτοιμη μαρμελάδα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με τη μαρμελάδα.
Πρέπει να έχει ένα εκπληκτικό χρώμα και από γεύση δεν το συζητώ απλά τέλεια.
Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑλμυρό Κέικ με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΜίνι Γλυκά Ψωμάκια (Ιερό Ψωμί σαν πρόσφορο)