Δείτε Επίσης: Κοκκινιστές μελιτζάνες με ελιές και κάπαρη | Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας, βασιλικό, παρμεζάνα και τυρί μοτσαρέλα.

Μελιτζανοκεφτέδες Πικάντικοι

Συστατικά:

1 μελιτζάνα, σε κύβους
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 άσπρο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 αυγα
1/2 φλιτζάνι τυρί τσενταρ τριμμένο
1 φλιτζάνι ψωμί σε ψίχουλα
1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, σε κύβους
1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, για thn γεύση
μαύρο πιπέρι, για thn γεύση
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινήστε ρίχνοντας αρκετό ελαιόλαδο για να γεμίσετε το κάτω μέρος του τηγανιού. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για περίπου 2 έως 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τη μελιτζάνα.
Μαγειρέψτε μαζί σε μια μεσαία / υψηλή φλόγα για περίπου 8 λεπτά, φροντίζοντας να ανακατεύετε συνεχώς όλα τα συστατικά μαζί, έτσι ώστε όλη η μελιτζάνα να απορροφά τη γεύση του λαδιού και του κρεμμυδιού και του σκόρδου. Προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι, για γεύση και ανακατέψτε.
Σε αυτό το σημείο, μπορείτε επίσης να προσθέσετε φρέσκια καυτερή πιπεριά ή μπουκοβο εάν σας αρέσει λίγο πικάντικοι.

Αφαιρέστε το μείγμα μελιτζάνας από τη φωτιά και βάλτε το σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ.
Ανακατέψτε τη μελιτζάνα μέσα το σουρωτήρι για να στραγγίξτε την περίσσεια νερού στη μελιτζάνα.
Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο ώστε τα κεφτεδάκια της μελιτζάνας να μην διαλύονται κατά το τηγάνισμα. Αφήστε τη μελιτζάνα να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά, ώστε να μπορέσετε να αρχίσετε να τις πλάθεται σε μπάλες με τα χέρια σας. Η ανάμιξή του στο σουρωτήρι βοηθάει να κρυώσει πιο γρήγορα.
Μόλις κρυώσει το μείγμα μελιτζάνας, προσθέστε τα δύο αυγά, τυρί τσενταρ, ψίχουλα και μαϊντανό και ανακατέψτε όλα μαζί. Γεμίστε με τριμμένη φρυγανιά σε ένα πιάτο για να κυλήστε τα κεφτεδάκια μελιτζάνας.

Πάρτε αρκετό μείγμα μελιτζάνας για να φτιάξεις το προτιμώμενο μέγεθος “κεφτεδάκι”.
Πατήστε στη μέση της μπάλας για να δημιουργήσετε μία μικρή τρύπα για να προσθέσετε λίγη μοτσαρέλας. Κλείστε το μείγμα μελιτζάνας γύρω από τη μοτσαρέλα και πλάθετε ξανά σε σχήμα μπάλας.
Κυλήστε την μπάλα πάνω από την τριμμένη φρυγάνια στο πιάτο, κάντε πάλι σχήμα μπάλας και αφήστε την στην άκρη. Επαναλάβετε τα ίδια βήματα για να κάνετε τους υπόλοιπους κεφτέδες μελιτζάνας.

Γεμίστε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι την μέση με ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φλόγα.
Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να βεβαιωθείτε ότι το λάδι είναι ζεστό πριν τοποθετήσετε τα κεφτεδάκια μελιτζάνας στο τηγάνι(Εάν το λάδι βράζει γύρω από την οδοντογλυφίδα, είναι έτοιμο! ). Χρησιμοποιώ μια κουτάλα σουρωτήρι για να προσθέσω απαλά τα κεφτεδάκια μελιτζάνας στο ζεστό λάδι. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια μελιτζάνας στο τηγάνι και τηγανίστε για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στο εξωτερικό. Φροντίστε να γυρίσετε τα κεφτεδάκια μελιτζάνας ενώ τηγανίζετε για να μαγειρέψουν ομοιόμορφα. Αφαιρέστε από το τηγάνι και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτοπετσέτα, έτσι ώστε να απορροφήσει την περίσσεια λαδιού.
Σερβίρετε με σάλτσα μαρινάρα.

Απολαύστε τους!

Δείτε Επίσης: Κοκκινιστές μελιτζάνες με ελιές και κάπαρη | Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας, βασιλικό, παρμεζάνα και τυρί μοτσαρέλα.

Δείτε το Βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΥγιεινή σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και καλαμπόκι.
Επόμενο άρθροΨωμάκια γεμιστά με κασέρι