Δείτε Επίσης: Λαζάνια με Μελιτζάνα και Κιμά…σε 1 ώρα | Ρολάκια μελιτζάνας με ζαμπόν και τυρί…

Μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας ελιές και κάπαρη

ΣΥΝΤΑΓΗ

3 μελιτζάνες
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι μεγάλο
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
ελιές όπως απαιτείται
4 κουταλιές ξίδι
2 κουταλιές ζάχαρης
1 σέλινο
κάπαρη

Εκτέλεση

Κόβετε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι 2-3 εκατοστά και το ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε

και τις βγάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το σέλινο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε 1 λεπτό και ρίχνουμε τις ελιές την κάπαρη και ανακατεύουμε.
Μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε και τον ντοματοπελτέ, ανακατεύουμε,  και ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.


Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε την ζάχαρη και το ξύδι και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε. Μόλις η σάλτσα έχει δέσει ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί έως ότου αναμειχθούν και η σάλτσα μείνει με το λάδι της.
Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και φέτα.

Δείτε Επίσης: Λαζάνια με Μελιτζάνα και Κιμά…σε 1 ώρα | Ρολάκια μελιτζάνας με ζαμπόν και τυρί…

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτόπιτα
Επόμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με Φρουτα