Δείτε Επίσης: Λαζάνια με Μελιτζάνα και Κιμά…σε 1 ώρα | Γεμιστά δαχτυλίδια μελιτζάνας από το Νησί…σε 10 λεπτά

Η Συνταγή είναι από το insidetherustickitchen.com

Μελιτζάνες φούρνου

Συστατικά
2 μεγάλες μελιτζάνες / μελιτζάνες περίπου (700g)
1,5 κιλά πουρε ντομάτες (πασάτα) χοντροειδής υφή (700g)
1 λευκό κρεμμύδι
Μικρό μάτσο βασιλικό
250γρ τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε κύβους
3/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, φρέσκο ​​τριμμένο (70g)
1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλεύρι
ηλιέλαιο για τηγάνισμα (περίπου 1/2 φλιτζάνι / 125 ml)
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Κόψτε λεπτά τις μελιτζάνες και στη συνέχεια τοποθετήστε τις σε ένα σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε ελαφρώς με αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα. Αυτό αποστραγγίζει τυχόν περίσσεια νερού και βοηθάει στο τηγάνισμα.
Εν τω μεταξύ, φτιάξτε την απλή σάλτσα ντομάτας. Ψιλοκόβουμε 1 κρεμμύδι και σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να είναι ημιδιαφανές και μαλακό αλλά να μην ροδίσουν. Προσθέστε το πουρε ντομάτας και ένα μικρό μάτσο βασιλικό ψιλοκομένο με τα χέρια σας. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε το να σιγοβράσει απαλά για 10-15 λεπτά. Αφήνω στην άκρη.
Ξεπλύνετε τις φέτες μελιτζάνας με κρύο νερό και στεγνώστε τις με μια πετσέτα κουζίνας ή χαρτί.

Πασπαλίστε τις μελιτζάνες ελαφρά με αλεύρι, απομακρύνοντας κάθε περίσσεια τινάζοντας και στη συνέχεια τηγανίστε σε ηλιέλαιο για λίγα δευτερόλεπτα κάθε πλευρά, στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια λαδιού.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. To ταψάκι είναι οβάλ 30χ20εκ, αλλά ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο πιάτο στο ίδιο μέγεθος θα είναι καλά επίσης.
Βάλτε μία κουταλιά με μια μικρή ποσότητα σάλτσας ντομάτας στο κάτω μέρος ενός ταψιού και απλώστε την γύρω γύρω , αυτό θα κάνει τη μελιτζάνα να κολλήσει.

Στη συνέχεια προσθέστε ένα στρώμα μελιτζάνας στο πιάτο ακολουθούμενο από ένα ράντισμα τυρί παρμεζάνας, κύβους μοτσαρέλας, ένα ράντισμα πιπεριού και δύο κουταλιές σάλτσα ντομάτας (αποθηκεύστε το 1/3 της σάλτσας για το τελικό στρώμα). Συνεχίστε με το επόμενο στρώμα μέχρι να απομείνει ένα τελευταίο στρώμα.
Στο πάνω στρώμα, ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και από πάνω παρμεζάνα και μοτσαρέλα. Καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να γίνει ωραίο και να ψηθεί από πάνω. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Σημειώσεις
Πάντα αλατίζετε τη μελιτζάνα πριν φτιάξετε αυτό το πιάτο
Μόλις πασπαλίσετε μια παρτίδα μελιτζάνας σε αλεύρι τα τηγανίζετε αμέσως γιατι η μελιτζάνα θα απορροφήσει το αλεύρι και μπορεί να μετατραπεί γλειωδης.

Δείτε Επίσης: Λαζάνια με Μελιτζάνα και Κιμά…σε 1 ώρα | Γεμιστά δαχτυλίδια μελιτζάνας από το Νησί…σε 10 λεπτά

 

Ευχαριστούμε: insidetherustickitchen.com

Προηγούμενο άρθροΕκπληκτική παραδοσιακή συνταγή μπριάμ
Επόμενο άρθροΜακαρόνια με γαρίδες Σαγανάκι