Η Μελιτζανόπιτα Θεσσαλίας είναι μία από τις πιο νόστιμες και χορταστικές πίτες της ελληνικής κουζίνας. Με τη ζουμερή γέμιση από μελιτζάνες, κρεμμύδια, τραχανά και κεφαλογραβιέρα, τυλιγμένη σε αρωματικά, σπιτικά φύλλα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο γεύμα που θα σας ενθουσιάσει. Εγώ τη φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζεται!

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι,
λίγο λάδι,
2 κσ ξύδι και αλάτι

Για την γέμιση
3 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε κυβακια,
4 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες σε κυβακια αφού καθαρίσουμε αρκετή φλούδα, οχι όλη.
3/ 4 της κούπας τραχανάς γλυκός,
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
3 αυγά
1 κούπα κεφαλογραβιερα.

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Στο ταψί κουζίνας βάζουμε αλεύρι, λίγο λάδι, ξύδι και αλάτι. Νεράκι όσο πάρει.

Για την γέμιση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά την μελιτζάνα, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον τραχανά ,αλάτι και από μπαχαρια πιπέρι και ελάχιστο κύμινο.


Όταν σωθούν τ υγρά και σταθεί λίγο η γέμιση προσθέτουμε τα αυγά και την κεφαλογραβιερα.
6 φυλλα κάτω, από 3 στις στρώσεις ενδιάμεσα και 5 επάνω.


Ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις 1 ώρα περίπου.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Anna Kommati