Τα μηλοπιτάκια στο τηγάνι είναι μια απίθανη, γρήγορη και πανεύκολη συνταγή που φτιάχνω όποτε θέλω ένα γλυκό κερασματάκι χωρίς πολύ κόπο. Αυτές οι μικρές λιχουδιές, με το αφράτο κουρκούτι τους και την υπέροχη γέμιση κανέλας και μήλου, είναι σίγουρο ότι θα σου φτιάξουν τη διάθεση αμέσως. Ο τρόπος παρασκευής είναι τόσο απλός, που μπορείς να τα ετοιμάσεις ακόμα και την τελευταία στιγμή, όταν περιμένεις φίλους ή σου έρθει μια λιγούρα για κάτι γλυκό.


Υλικά για τα Μηλοπιτάκια

  • 2 μήλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (για τα μήλα)
  • Κανέλα (για τα μήλα)

Υλικά για το Κουρκούτι

  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλιά γιαούρτι
  • 6 κουταλιές γάλα
  • 6 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Επιπλέον υλικά

  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Αναλυτική Εκτέλεση της Συνταγής

1. Προετοιμασία των μήλων.
Καθαρίζω τα μήλα με το ειδικό εργαλείο για τον πυρήνα. Τα κόβω σε ροδέλες, τα βάζω σ’ ένα μπολ και τα πασπαλίζω με τη ζάχαρη και την κανέλα.

2. Ετοιμασία του κουρκουτιού.
Σπάω σ’ ένα άλλο μπολ τα αυγά. Ρίχνω τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και το γάλα. Χτυπάω με το μίξερ πολύ καλά, για να ενωθούν τα υλικά μου και να αφρατέψει το μείγμα.

3. Ολοκλήρωση του κουρκουτιού.
Προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά, ενώ συνεχίζω να χτυπάω με το μίξερ. Θέλω ένα ομοιογενές και παχύρρευστο μείγμα.

4. Τηγάνισμα.
Ρίχνω λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, βουτάω τις ροδέλες των μήλων μία-μία στο κουρκούτι. Τις τηγανίζω και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

5. Σερβίρισμα.
Βγάζω τα μηλοπιτάκια στο τηγάνι και τα βάζω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Τα μεταφέρω σε μια πιατέλα, τα πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα για απόλαυση!

Καλή επιτυχία!


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 25 λεπτά


Χρήσιμα Tips για τα Μηλοπιτάκια

Για να γίνουν τα μηλοπιτάκια σου πιο αφράτα, φρόντισε το κουρκούτι να είναι αρκετά πηχτό, σαν παχύρρευστη κρέμα.

Αν δεν έχεις μίξερ, μπορείς να χτυπήσεις τα υλικά με ένα σύρμα, απλά χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος.

Δοκίμασε να προσθέσεις λίγο κονιάκ στο κουρκούτι για έξτρα άρωμα.

Subscribe for more delicious recipes here