Τηγανίτες σαν ντόνατς

Υλικά:

Κεφίρ – 250 g
Ζάχαρη – 5 κουταλιές της σούπας.
Σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτη
Αλάτι – 0,5 κουταλάκι του γλυκού
Φυτικό λάδι – 2 κουταλιές της σούπας.
Αυγό – 1 τεμ.
Αλεύρι – 4 φλιτζάνια
Βανιλίνη – 1 φακελάκι

Μαγείρεμα:

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη βανίλια.
2. Ανακατέψτε το κεφίρ με τη σόδα, αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά.
3. Χτυπάμε το αυγό με το αλάτι και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε πάλι καλά.

4. Συνδυάστε το μείγμα αυγών με κεφίρ. Ανακατεύουμε προσεκτικά.
5. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε. Το αλεύρι μπορεί να πάρει λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο.
6. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι βαριά. Εάν κολλάει πολύ στα χέρια σας, αλείψτε το με φυτικό λάδι.
7. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι, ανοίγουμε τη ζύμη πάχους περίπου 2 εκ. Κόβουμε σε σχεδια με κουπ πατ.

Εάν δεν υπάρχουν κουπ πατ, κάντε όπως έκανα εγώ – κόψτε κύκλους με ένα ποτήρι και κάντε κοψίματα από τις 4 πλευρές.
8. Τηγανίζουμε σε φυτικό λάδι από τις 2 πλευρές, σαν τηγανίτες. Είναι ιδιαίτερα νόστιμο να τρώτε τέτοια ντόνατς με μαρμελάδες, ή μελι.

Καλή όρεξη!

Ольга Воронова

Προηγούμενο άρθροΚέικ γιαουρτιού με ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΠίτσα στο ταψί σήμερα…Ελαφριά, τραγανή εξωτερικά και πάνω από όλα πολύ εύπεπτη!