Μηλόπιτα Ανάποδη

Υλικά

4 μήλα
1 Βιτάμ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
για τη ζύμη
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη όχι καλά γεμάτο
1 ποτήρι αλεύρι φαρίν απ που το πατάμε καλά με το κουτάλι
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ
100 γρ.καρύδια

Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι με διάμετρο 26 εκατοστά βάζουμε το βιτάμ ελαφρώς λιωμένο. Από πάνω ρίχνουμε το ποτήρι τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Τα στρώνουμε ακτινωτά στο ταψί πάνω από το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.

Φτιάχνουμε τη ζύμη, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το αλεύρι τη βανίλια και τέλος λίγο ακόμα κονιάκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί μας και μετά από 10 λεπτά βάζουμε μία πιατέλα και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα.

Μηλόπιτα Αναποδη
Πασπαλίζουμε με καρύδια ή άχνη.

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΑτομικά Πασχαλιάτικα Τσουρεκάκια
Επόμενο άρθροΚάνω αυτό το καταπληκτικό φαγητό σε μόλις 20 λεπτά. Ολοι σπίτι το λατρεύουν