Γλυκό ψυγείου

Γλυκό ψυγείου

Πολλες φορές ψάχνουμε για κάτι δροσερό και γλυκό. Τότε τα γλυκά ψυγείου είναι ιδανικά για την περίπτωσή σας! Δείτε την καλύτερη συνταγή για Γλυκό ψυγείου

Υλικά

2 κουτάκια ζελέ χωρίς ζάχαρη με γεύση της αρεσκείας σας(εγώ έβαλα φράουλα)
16 φρυγανιές σικάλεως (1 πακετάκι)
2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Σπάμε τις φρυγανιές με τα χέρια μας μέσα σ ένα πυρέξ.
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο κουτί.

Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ρίχνουμε έτσι υγρό πάνω απ τις φρυγανιές.Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο να πήξει ο ζελές και να γίνει ένα με τις φρυγανιές.Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες και την απλώνουμε πάνω απ τις φρυγανιές με το ζελέ.
Στρώνουμε να πάει παντού και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με την μαρμελάδα φράουλα.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το πιο δροσιστικό και ελαφρύ γλυκό που φτιάξατε ποτέ!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!!!

Η συνταγή είναι της Rallou Psaradelli

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου

Υλικά

32 κομμάτια σαβουαγιάρ
350 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. μασκαρπόνε
1 φακελάκι κρέμα σοκολάτα στιγμής
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Για το βρέξιμο των μπισκότων
300 ml. γάλα
3 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ
3 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
Μπορείτε να τα μουσκέψετε μόνο με γάλα η καφέ

Επικάλυψη
100 ml. κρέμα γάλακτος
100 γρ. μαύρη σοκολάτα
Διακόσμηση: τρούφα και φράουλες

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ανακατεύουμε τα 3 κουταλάκια του καφέ με τα 3 κουταλάκια της ζάχαρης. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη.


Σ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα και το φακελάκι κρέμα σοκολάτας και χτυπάμε με το μίξερ όσο απαιτείται.


Ανακατεύουμε πολύ καλά το μασκαρπόνε με την ζάχαρη άχνη προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ να ομογενοποιηθεί και ν αφρατέψει το μείγμα μας.


Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα της σοκολάτας και χτυπάμε με το μίξερ περίπου 5 λεπτά.


Στη συνέχεια βρέχουμε τα σαβουαγιάρ μας και τα στρώνουμε σε ταψί 20Χ30.

Καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού χωρίς να χει κενά και προσθέτουμε τη μισή από την κρέμα μας.


Την απλώνουμε να πάει παντού. Από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση σαβουαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.Την απλώνουμε να πάει παντού.


Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα.
Σ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουνε την κρέμα γάλακτος αφαιρούμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα να λιώσει.
Ρίχνουμε την υγρή σοκολάτα πάνω απ το γλυκό μας.Απλώνουμε να πάει παντού και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.


Διακοσμούμε με τρούφα και φράουλες και το γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!
Γίνεται τόσο αφράτο και γευστικό που θα σας ξετρελλάνει!!!!!!
Φτιάξτε το οπωσδήποτε!!!

Καλή επιτυχία

Find more delicious Recipes here

Προηγούμενο άρθροΓουρουνόπουλο στο φούρνο με την πιο τραγανή πέτσα
Επόμενο άρθροΜελιτζανοκεφτέδες με μακαρόνια και σάλτσα μαρινάρα