Μηλόπιτα με καρύδια και κανέλα

Υλικά:

/ποτήρι 200 ​​ml/

αυγά 3 τεμ.
ζάχαρη 1 κουτ
λάδι 1/2 κουτ.
μπέικιν πάουντερ 1 πακέτο
ζάχαρη βανίλια 1 πακέτο
καρύδια χοντροτριμμένα ημιτελή κουτ.
6 μέτρια μήλα, τριμμένα
αλεύρι 2 κουτ
κανέλα 1/2 κουτ.
κακάο 1 κουτ

για απο πάνω:

αμύγδαλα
ζάχαρη άχνη να πασπαλιστεί

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Χρησιμοποιείται μίξερ.
Προσθέτουμε λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη βανίλιας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Τα μήλα ξεφλουδίζονται και τρίβονται σε μεγάλο τρίφτη.
Προστίθενται στο μείγμα του κέικ μαζί με κακάο, κανέλα και αλεσμένα καρύδια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα ψήσιμο, σε ταψί.
Από πάνω αραδιάζετε αμύγδαλα.
Η ζύμη ψήνεται, για 40 περίπου λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Μόλις κρυώσει πασπαλίζεται με άχνη ζάχαρη.

Καλή Απόλαυση!

ΠΗΓΗ: mytasted.blogspot

Προηγούμενο άρθροΘα μοιραστώ μαζί σας το brioche που έφτιαξα πριν λίγες μέρες
Επόμενο άρθροΑέρινη Σπανακοτυρόπιτα με τραγανή κρούστα