Καλαθάκια με κρέμα σοκολάτας

Υλικά

Ζύμη

2 κρόκοι
400 g αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας γιαουρτι πλήρες
200 g βούτυρο
150 g ζάχαρη άχνη

κρέμα σοκολάτα
5 αυγά
200 g σοκολάτα (εγώ χρησιμοποίησα 60%)
200 g ζάχαρη άχνη
250 g βούτυρο

40 κομμάτια τηγανητά ολόκληρα φουντούκια ή αμύγδαλα

Παρασκευή

1. Ζυμώνουμε τη ζύμη από όλα τα υλικά για τη ζύμη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, τυλιγμένο σε διάφανη μεμβράνη.
2. Γεμίζουμε με ζύμη τα φορμακια και τα ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Κρέμα σοκολάτας
3. Χτυπάμε στον ατμό (μπεν μαρι) τα αυγά και τη ζάχαρη, όταν πήξουν, προσθέτουμε τη σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει.
4. Όταν κρυώσει, προσθέτουμε το έτοιμο βούτυρο και χτυπάμε με το μίξερ να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
5. Βάλτε το σε μια πλαστική σακούλα και γεμίστε με αυτό τα καλάθια, αλλά πριν από αυτό, βάλτε ένα ολόκληρο καβουρδισμένο φουντούκι σε κάθε καλάθι.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: coolinarika.com

Προηγούμενο άρθροΚουνουπίδι σε κουρκούτι με σάλτσα τόνου.
Επόμενο άρθροΜπατζίνα: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, φτωχή σε θερμίδες