Μηλόπιτα Σιροπιαστή

Υλικά

2 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ξύσμα 1 λεμονιού
40 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 μήλα

Σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
Κανέλα
1 φλούδα λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τ αυγά, ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός στη συνέχεια τρίβουμε το ξύσμα λεμονιού ανακατεύουμε και ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο εφόσον το ανακατέψουμε κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι με
το σύρμα να απορροφηθεί εντελώς το αλεύρι μετά το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα μήλα και βγάζουμε τον πυρήνα τους και μέσα στην τρύπα που αφήνει ο πυρήνας ρίχνουμε λεμόνι χυμό.
Τρίβουμε τα μήλα με ειδικό τρίφτη που το κόβει σε φετούλες ψηλές βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ και από πάνω στύβουμε πάλι χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε αδειάζουμε σιγά-σιγά τα μήλα μέσα στο προηγούμενο μείγμα των αυγών και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Στρώνουμε μία φόρμα 20 εκατοστών με χαρτί ψησίματος αφού την έχουμε βουτυρώσει πρώτα από κάτω και αδειάζουμε μέσα το μείγμα των μήλων και το ισιωνουμε, το χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας για να καθίσει καλά και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά

Σε μικρό κατσαρολάκι βράζω το σιρόπι για 5΄ λεπτά.
Μόλις γίνει η μηλόπιτα και την βγάλω από τον φούρνο, περιχύνω με το καυτό σιρόπι και την ξαναβάζω στον ζεστό φούρνο για άλλα 5΄ λεπτά.


Να απορροφήσει καλά το σιρόπι…. Όταν την σερβίρω μπορώ να την πασπαλίσω από πάνω, με λίγο άχνη και λίγο κανέλα.

Καλή Απόλαυση

Find more delicious Recipes here

Προηγούμενο άρθροΓαρίδες με ντοματίνια στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΣυνταγή για αλμυρά μπισκότα