Καταπληκτικό cheesecake

Το κέικ αποδείχθηκε πολύ νόστιμο, τρυφερό, όμορφα κομμένο, απλά ένα μαγειρικό αριστούργημα…

Υλικά

Για τη ζύμη
Ταψί 25*35
μαργαρίνη – 125 γραμμάρια
1 αυγό
ζάχαρη – 120 γραμμάρια
2 κρόκοι αυγών
αλεύρι – 400 γραμμάρια
Μπεικιν παουντερ – 1 κουταλάκι του γλυκού.

Γέμιση τυριού
Τυρί κοτατζ ή ανθότυρο – 1,5 κγρ
ζάχαρη – 250 γραμμάρια
αυγά – 2 
4 κρόκοι αυγών
γάλα-750 ml.
ΓΙΩΤΗΣ Βανίλια Ανθος Αραβοσίτου – 2 συσκευασίες των 40 γραμμαρίων

Στρώμα μαρέγκας
6-ασπράδια
ζάχαρη – 220 γραμμάρια

Εκτέλεση

Προσθέστε τη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, 1 αυγό σε μαλακό βούτυρο, χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί, προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ζυμώστε μια απαλή ελαστική ζύμη, καλύψτε με μεμβράνη, αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο.

Στο μεταξύ, ετοιμάστε την γέμιση
Χτυπάμε το τυρί στο μπολ του μπλέντερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, 4 κρόκους αυγών και 2 αυγά, χτυπάμε ξανά με ένα μπλέντερ για να ενωθούν τα συστατικά.
Διαλύστε την κρέμα βανίλιας στο γάλα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί, ρίξτε το γάλα και την κρέμα στο μειγμα του τυριού, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα συστατικά, η μάζα να είναι αρκετά ρευστή (έτσι πρέπει να είναι!!! !!)
Ανοίγουμε τη ζύμη στην περγαμηνή που θα την ψήσουμε, τη μεταφέρουμε σε ταψί, κάνουμε πλευρές ύψους 4 εκ. για να μην ρέει το μειγμα, ρίχνουμε την τυρομάζα, ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμών για 40 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη μαρεγκα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτό αφρό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε σε μια πλούσια μάζα και απλώνουμε στο ζεστό κεικ, ισιώνουμε προσεκτικά και ψήνουμε ξανά το cheesecake σε θερμοκρασία
180 βαθμών για 20 λεπτά.
Αφήνουμε στη φόρμα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ: Магдалина Шершун

Προηγούμενο άρθροΑφράτα σιροπιαστά κρουασανάκια γεμιστά με καρύδι
Επόμενο άρθροMελόψωμο με μαρμελάδα…Νόστιμη και εύκολη στην προετοιμασία συνταγή.