Μπουγάτσα με κρέμα

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1,200 γρ.φρέσκο γάλα
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Λίγο αλάτι
2 κ.σ.κορν φλάουερ ή νισεστέ
100 γραμ.βούτυρο.

Εκτέλεση κρέμας!!!

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο.Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και μετά ρίχνουμε το βούτυρο.Σκεπάζουμε την κρέμα με μεβράνη για να μην κάνει κρούστα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί κουζίνας η βάζουμε μια λαδόκολλα.Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Χαράζουμε κομμάτια και ραντίζουμε ελαφρώς με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου.
(Μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα).
Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα!!!

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΚέικ με σοκολάτα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς… πεντανόστιμο αποτέλεσμα
Επόμενο άρθροΜαρμάρινο- Σοκολατένιο κέικ μπανάνας