Ραβανί με σοκολάτα

Υλικά

Σιροπι
650 γρ ζαχαρη
600 γρ νερο
1 στικ κανελας
Φλουδες απο 1 πορτοκαλι

Κεικ
200 γρ ζαχαρη
3 αυγα
Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
200 γρ γιαουρτι στραγγιστο
140 γρ αλευρι γ.ο.χ
20 γρ μπεικιν
2 βανιλιες
30 γρ σιμιγδαλι ψιλο
30 γρ κακαο
Σαντιγυ,λευκη σοκολατα η ο,τι αλλο θελουμε για γαρνιρισμα

Εκτέλεση

Μεγεθος ταψιου 32×25.

Στον καδο του μιξερ χτυπαμε αυγα κ ζαχαρη ωσπου να ασπρισουν.
Προσθετουμε το ξυσμα κ το γιαουρτι κ ανακατευουμε.
Σε ενα αλλο μπωλ βαζουμε το αλευρι,το μπεικιν,τις βανιλιες,το σιμιγδαλι,το κακαο κ ανακατευουμε.
Μεταφερουμε τα στερεα υλικα στα υγρα κ χτυπαμε για λιγα δευτερολεπτα.
Σε βουτυρωμενο ταψι ριχνουμε το μειγμα κ ψηνουμε για 30 λεπτα στους 170.
Οταν βγει σπο το φουρνο περιχυνουμε με σιροπι κρυο . Αφου απορροφησει το σιροπι κοβουμε σε κομματια κ σερβιρουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ με γλάσο Σοκολάτας και ξηρούς καρπούς (Νηστίσιμο)
Επόμενο άρθροΤέλειο Μοσχάρι Κοκκινιστό με πουρε