Τρουφάκια με σοκολάτα

Υλικα

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
2-3 μπανάνες μέτριες λίγο ώριμες
100 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος 100 γραμμάρια κουβερτούρα
μία κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο (Βιτάμ)
2 κουταλιές της σούπας λικέρ
3-4 κουταλιές τριμμένο αμύγδαλο

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα πτι-μπερ στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε τις μπανάνες με το πηρούνι πολύ καλά και τις προσθέτουμε στα αλεσμένα μπισκότα. Ρίχνουμε το λικέρ, το βούτυρο και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια μικρά στο μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί.
Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι το ρίχνουμε στην λιωμένη κουβερτούρα το καλύπτουμε καλά καλά και στη συνέχεια το τοποθετούμε πίσω στο ταψί.
Διακοσμούμε με τριμμένο αμύγδαλο και αφήνουμε να κρυώσουν!!!

Η Συνταγή είνα της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΕκμέκ Κανταΐφι…πολύ ζουμερό γλυκό με σιρόπι καραμέλας
Επόμενο άρθροΣουλτάν Κεμπάπ…με κοτόπουλο